Na ples za Ivetou, na náměstí za Věrou

Oslavy výročí založení Klatov zakončí ples města a country koncert s ohňostrojem.

Ženy mají nejvyšší čas poohlédnout se po nejnovějších trendech plesových šatů a muži se rozhodnout, jestli svůj oblek doplní kravatou, nebo sáhnou po motýlku. Letošní plesová sezona totiž ve městě pod Černou věží začíná nezvykle brzy.

Odstartuje ji v sobotu 25. září od osmi hodin večer v kulturním domě ples města. Ten se vyznačuje hned několika zvláštnostmi. Tou zásadní je podzimní termín. „V září vrcholí většina kulturních, společenských i sportovních akcí, které jsme připravili pro letošní výročí 750 let založení města. Proto jsme i ples přesunuli ze zimních měsíců na září,“ vysvětluje místostarostka Klatov Věra Tomaierová.

Západo-Čech a Iveta

Hudebním lákadlem na večerní zábavu do kulturního domu bude vystoupení Západo- Čechova Big Bandu. Oblíbené hudební uskupení vystoupí v sobotu odpoledne na náměstí. Také samotný program plesu je lákavý. Do Klatov se chystá na hudebním nebi znovuzrozená hvězda Iveta Bartošová. Oblíbené písničky legendární švédské čtyřky zazpívá ABBA Stars.

Na jevišti velkého sálu kulturního domu se v průběhu večera prostřídají UFO 96 a Trio Mars. V kavárně zahraje DJ Tazzy. V malém sále zahraje cimbálovka a připravena je tu i ochutnávka vín. Chybět nebude ani předtančení v podání tanečního studia Krok z Klatov a vystoupí také taneční skupina B.B. Stars. Všichni návštěvníci si z plesu odnesou na památku skleničku s logem 750 let založení Klatov. Tu dostane každý u vstupu.

ountry a ohňostroj

Sobotním plesem města ale rozhodně oslavy nekončí. Už následující den se veselí přesune na náměstí Míru. Kolem poledne sem dorazí průvod koní v čele se svatým Václavem. Ale ani po Svatováclavské jízdě se ještě nemusejí lidé vydávat do svých domovů. Na pódium se chystá oblíbená zpěvačka Věra Martinová. Od pěti hodin odpoledne ji v programu vystřídají Lenka Slavíková a Jamie Marshall. Zatímco v jiných letech je ohňostroj pouze výsadou oslav příchodu nového roku, letošní rok je už poněkolikáté výjimkou.

Obloha nad městem se rozzářila v noci ze Silvestra na Nový rok, pak ještě na Nový rok v podvečer a koncem července. Další ohňostroj se chystá na neděli 26. září. Přihlížející jej budou moci sledovat zhruba kolem půl osmé večer. „Bude to na závěr venkovních oslav výročí založení města. Samozřejmě, že další akce ještě budou pokračovat až do konce roku,“ dodala Tomaierová.