Náš člověk ve Frankfurtu (1) : Koncept Audi je nejšílenější z šílených

Koncept Audi Urban

Koncept Audi Urban Zdroj: Jaroslav Matejka, Autorevue.cz

Tohle mini vozítko ve futuristicky pojatém pavilonu německé automobilky přitahuje pozornost. Audi si takto představuje budoucnost. Města budou přecpaná a jedinou šanci někam se „posunout“ či zaparkovat budou mít takováto ulítlá posunovadla.

Koncept Audi Urban je velmi úzký. Dva cestující nesedí ve voze vedle sebe, sedadlo řidiče je lehce posunuto dopředu. Musím potvrdit, že se v něm však sedí pohodlně. Vůz také nemá konvenční dveře.

Vozidlo působí s otevřenými dveřmi a vysokánskými koly (21 palců) téměř nadoblačným dojmem. A není divu, váží méně než 500 kilogramů. Jeho základem je karbonový monokok. O pohon se stará dvojice elektromotorů, která čerpá energii z lithium-iontových baterií.

Jeho kardinální nevýhodou je skutečnost, že má zatím dojezd pouhých 50 až 60 kilometrů a zavazadlový prostor vpravdě miniaturních rozměrů. Koncept je dlouhý 3200 mm, vysoký 1200 mm a široký 1700 mm.

Koncept Audi Urban

Koncept Audi UrbanKoncept Audi Urban | Jaroslav Matejka, Autorevue.czAudi UrbanAudi Urban | Jaroslav Matejka, Autorevue.czKoncept Audi UrbanKoncept Audi Urban | Jaroslav Matejka, Autorevue.czKoncept Audi UrbanKoncept Audi Urban | Jaroslav Matejka, Autorevue.cz