Nástupce Bugatti Veyron bude hybrid s výkonem kolem 1500 koní

Bugatti Veyron - ilustrační foto

Bugatti Veyron - ilustrační foto

Bugatti chce zpět titul nejrychlejšího sériového auta planety. Připravovaný nástupce modelu Veyron, ať už se tak bude opět jmenovat nebo ne, nabídne ještě vyšší výkon, než nabízí současné provedení.

Podle neoficiálních informací se chystá verze, která dostane stávající šestnáctiválcový motor doplněný o elektromotor. Výsledkem by měl být hybrid s výkonem pohybujícím se kolem 1100 kW (1500 koní).

Nový Veyron tak bude následovat své modernější soupeře typu LaFerrari, Porsche 918 nebo McLaren P1. Hovoří se také o tom, že bychom na nástupce nemuseli čekat příliš dlouho. Podle některých zdrojů se vůz přestaví už příští rok. Podezřele vypadající Veyron již byl také přistižen při testech na Nürburgringu.

Stejně jako tomu je u současného Bugatti Veyron, bude výroba omezena na 450 kusů. Není se ani čemu divit, protože se automobilka potýkala s nízkým zájmem o tento supersport, který vyřešila až edice Les Légendes de Bugatti, v rámci které by měla být snad už konečně představena také verze Eliška Junková. Na skladě má údajně Bugatti posledních dvacet exemplářů.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz