Nástupce Bugatti Veyron by se mohl jmenovat Chiron

Bugatti Veyron

Bugatti Veyron

Svého času nejvýkonnější a nejdražší auto planety Bugatti Veyron pomalu míří do penze a už se mluví o nástupci. Na toho si samozřejmě ještě nějaký čas počkáme, ale koncept by se mohl objevit do jednoho roku. Aktuálně se začíná spekulovat také o jeho jméně.

Novinka by se podle informací magazínu Car and Driver mohla jmenovat Bugatti Chiron, což zřejmě odkazuje ani ne tak na kentaura z řecké mytologie, jako spíše na legendárního závodníka, který značku Bugatti v předválečném období proslavil.

Louis Chiron (1899 - 1979) dokázal s vozem Bugatti vyhrát dvakrát po sobě Velkou cenu Československa v letech 1931 a 1932, triumf zopakoval ještě o rok později na voze Alfa Romeo.

Jméno Veyron také pochází od závodníka. Pierre Veyron (1903 - 1970) přišel k Bugatti jako testovací jezdec a inženýr vývoje. Proslavil se vítězstvím v závodě na 24 h v Le Mans v roce 1939.

Nástupce Veyronu si zřejmě zachová osmilitrový šestnáctiválec s přeplňováním, ale nové auto má být výrazně lehčí díky použití nových technologií zpracování ušlechtilých materiálů. Své místo zřejmě dostane i komplikovaná hybridní soustava uspořádáním podobná té v Porsche 918 Spyder.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz