Náznak budoucnosti: Samsung si patentoval telefon na zápěstí

Samsung

Samsung Zdroj: ctk/AP

Smartphony dosáhly určité úrovně vybavenosti a technologické výbavy, která je téměř prozatímním stropem. Zavzpomínejte, kdy naposledy jste u mobilních zařízení viděli nějakou funkci, která by telefon výrazně odlišovala oproti konkurenci?

Telefon nyní mají vícejádrové procesory, megapixelové fotoaparáty, několikagigové RAM, dotykové displeje různých označení, a protože ani v segmentu vývoje mobilních baterií nevidíme žádnou brzkou revoluci, výrazné změny v mobilním segmentu v dohledné době neočekáváme.

Tedy snad až na jednu, která přichází, snad, z blízké budoucnosti. Samsung si nechal patentovat smartphone, který obepíná celé zápěstí. Jsou v něm použity i dříve patentované součástí, jako ohebné tělo, ohebný displej a hlavně ohebná baterie. Jediné rovné plochy jsou koncové části, v nichž očekáváme přítomnost základních desek a neohebných čipů.

Nový patent Samsungu. Telefon na zápěstíNový patent Samsungu. Telefon na zápěstí | Patently mobile/MobilManiaNový patent Samsungu

Smartphone však půjde ze zápěstí sundat, narovnat jej, používat jej, tak telefony využíváme dnes, a pak jej zase nasadit na zápěstí, možná trochu podobně jako v případě reflexních pásků na ruku.

Vše je ale zatím ve stádiu patentové ochrany, takže ještě minimálně několik let potrvá, než se obdobně vypadající zařízení dostane do prodeje.

Článek vyšel na webu MobilMania.cz.