Nejdelší sjezd sezony vyhrál Beat Feuz

Zakletá sjezdovka. Didier Cuche umí vyhrát skoro všechno. Výjimkou je sjezdovka Laubenhorn ve Wengenu. Tam se mu nedaří, letos skončil patnáctý

Zakletá sjezdovka. Didier Cuche umí vyhrát skoro všechno. Výjimkou je sjezdovka Laubenhorn ve Wengenu. Tam se mu nedaří, letos skončil patnáctý Zdroj: reuters

Švýcarský závodník Didier Cuche marně čeká na domácí triumf na slavné sjezdovce Laubenhorn ve Wengenu. Úspěšný závodník na nejdelším sjezdu světového poháru nikdy nezvítězil, tentokrát byl až patnáctý. Závod ovládl Cucheův krajan Beat Feuz, druhý dojel Rakušan Hannes Reichelt, třetí byl Ital Christoff Innerhofer. Feuz kromě sobotního sjezdu uspěl i v páteční superkombinaci, ve které skončil druhý. Závodu přihlíželo 38 tisíc diváků.

„V tréninku jsem nebyl dobrý, ale to v mém případě není nic neobvyklého. Dneska jsem chtěl divákům nabídnout show a vyšlo to. Tahle sjezdovka je s převahou nejdelší a patří k nejtěžším,“ citovala Feuze ČTK. Ten se po sobotním vítězství dostal do čela hodnocení sjezdu. V celkové klasifikaci světového poháru je třetí.

V nedělním slalomu se na stejné sjezdovce podařilo bodovat českému závodníkovi Kryštofu Krýzlovi. Ten se jako jediný z trojice Čechů dokázal probojovat do druhého kola a skončil na 23. místě. Filip Trejbal obsadil v prvním kole 36. místo, Martin Vráblík byl 40. Do cíle prvního kola dojelo jen 41 závodníků, startovalo jich 70.

Z vítězství se radoval díky nejlepšímu času ve druhém kole chorvatský slalomář Ivica Kostelić, který si upevnil vedení v této disciplíně. Druhý byl švédský závodník Andre Myhrer a třetí Němec Fritz Dopfer. Celkové hodnocení světového poháru alpských lyžařů stále vede Rakušan Marcel Hirscher.