Nejlepší fotografie uplynulé dekády: světové konflikty a demonstrace

Muž drží obří tužku při francouzském občanském pochodu solidarity (Marche Republicaine) v ulicích Paříže, Francie, 11. ledna 2015.

Muž drží obří tužku při francouzském občanském pochodu solidarity (Marche Republicaine) v ulicích Paříže, Francie, 11. ledna 2015. Zdroj: Reuters

Policie bije studentského protestujícího během násilí v Letpadanu, Myanmar, 10. března 2015.
Aktivistka Ieshia Evans nabízí policistům ruce k zatčení, je totiž obviněna pořádkovou policií během protestu proti policejní brutalitě před policejním oddělením Baton Rouge v Louisianě v USA, 9. července 2016. Alton Sterling byl 37letý černoch a otec, na kterého stříleli dva policisté. Střelba zachycená na mnoha videozáznamech z mobilních telefonů eskalovala nepokoje v důsledku použití nadměrné síly ze strany policie, zejména proti černochům.
Palestinci se snaží izraelskému vojákovi zabránit v zadržování chlapce během protestu proti židovským osadám. Stalo se poblíž Ramalláhu na izraelském Západním břehu Jordánu, na palestinských územích, 28. srpna 2015.
Proevropští demonstranti se schovávají před stříkající vodou z hasičského vozu v místě střetů s pořádkovou policií v Kyjevě na Ukrajině 23. ledna 2014.
Zraněná žena po útoku na Westminsterském mostě v Londýně, 22. března 2017.
10
Fotogalerie

Zahraniční agentura Reuters pravidelně vybírá ty nejlepší snímky, které zachycují ty nejdůležitější události. K letošnímu sklonku dékady, ale agentrura také přidala výběr těch nejlepších snímků za posledních deset let. Mezi ně patří i snímky zachycující konflikty a demonstrace, které proběhly v minulých letech. Zde je výběr těch těch nejpůsobivějších fotografií podle deníku E15.