Nejmužnější auto? Ford Mustang, shodli se Angličané

tabulka

tabulka Zdroj: Bluebeards Revenge

(VIDEO) Vzkříšená americká legenda Ford Mustang je podle ankety uspořádané britskou značkou Bluebeards Revenge vyrábějící potřeby pro holení nejmužnějším osobním autem současnosti.

Formou e-mailu oslovila 1 835 svých britských zákazníků s tím, aby zvolili nejmužnější a nejméně mužný vůz.

Titul „Nejmužnější auto na světě“ si z této ankety odvezl Ford Mustang s 21 procent kladných odpovědí. Na dalších místech se pak objevily modely Aston Martin DB7 (15 procent), Range Rover (13 procent) a Dodge Viper (11 procent).

2862136:normal690:true:trueSoučasná podoba Fordu Mustang

Ford Mustang se veřejnosti představil poprvé v roce 1964. Auto získalo mnoho motoristických ocenění, několikrát bylo na seznamu ankety Auto roku a v letech 1974 a 1994 dvakrát vyhrálo anketu Motor Trend Car of the Year. Ford Mustang také jako první automobil dostal zlatou medaili v designérském ocenění Tiffany.

Nejslavnější automobilová honička ve filmu, jejímž protagonistou byl Steve McQueen a jeho Ford Mustang

O velkou oblibu a popularizaci Fordu Mustang se zasloužila také dnes už klasická automobilová honička ve filmu Bullitův případ, kde za volantem Mustangu seděl herec a velký milovník automobilových závodů Steve McQueen. Vozy značky Aston Martin jsou zase nerozlučně spjaty s agentem Jamesem Bondem.

Na opačné straně spektra je situace jiná a dominují jí zejména japonská a německá auta. Autem, které se hodí nejméně k prototypu muže se strništěm na tváři, se s přehledem Volkswagen Beetle (31 procent) následovaný Mazdou MX-5 (20 procent), Fordem Ka (11 procent) a Toyotu Prius (9 procenta).

Vozy pro „opravdové chlapy“ a ty nejméně mužné podle Bluebeards Revengetabulkatabulka | Bluebeards Revenge