Největší modelářský veletrh sezóny začal v Letňanech

Maketa letounu L-410 vystavená na jednom z minulých ročníků Model Hobby, ilustrační foto

Maketa letounu L-410 vystavená na jednom z minulých ročníků Model Hobby, ilustrační foto Zdroj: Martin Rytych

Ode dneška až do neděle probíhá na výstavišti PVA v Praze-Letňanech největší modelářský veletrh sezóny Model Hobby 2012. Veletrh dnes patří mezi nejnavštěvovanější výstavní akce v Praze, vloni ho navštívilo 47 328 lidí a zařadil se tak na třetí místo za veletrhy For Arch a Motocykl.

Letos se na hrubé ploše 10 tisíc m2 letňanského výstaviště (haly 2, 4 a 6) představí přes 90 vystavovatelů, kteří zastupují produkci více než 300 výrobců z oblasti leteckého, lodního, automobilového, plastikového, železničního a papírového modelářství.

Na stáncích vystavovatelů jsou zastoupeny prakticky všechny významné světové modelářské firmy, včetně těch, které, které tvoří současnou špičku, například Academy, Dualsky, E-Flight, GWS, Hangar 9, HobbyZone, Futaba, Graupner, Hitec, SIG, Spektrum a další.

Pro návštěvníky je také připraven bohatý doprovodný program. Na letové ploše bude probíhat řada ukázek z různých leteckomodelářských kategorií a lidé uvidí také unikátní výstavu obřích modelů letadel, která už je sedmým rokem expozičním tahákem veletrhu. Bude také možné zalétat si s malými vrtulníky či kvadrokoptérami.

Na závody RC aut a trucky se mohou těšit také příznivci automobilového modelářství. Sami si také budou moci vyzkoušet řízení RC modelu na speciální dráze.

Lodní modelářství budou reprezentovat modeláři z Česka, Slovenska a Německa, kteří své výtvory předvedou v bazénu s průměrem 15 metrů.

Na své si přijdou i plastikoví modeláři, v sobotu proběhne 9. ročník soutěže stavitelů plastikových modelů Model Hobby Cup, který pořádá modelářský klub MK Černošice.

Součástí veletrhu budou také různé workshopy a ukázky modelářských technik.