Nejvíce mluvil Vymazal, nejméně Fehérová a Točík

Právník a jihlavský zastupitel Jan Ševčík vynechal osm ze šestadvaceti schůzí městského zastupitelstva.

To je největší zastupitelská absence za poslední čtyři roky. Vyplývá to ze statistiky práce stávajících zastupitelů, kterou novinářům poskytl magistrát.
Socialista Ševčík také patřil k nejméně diskutujícím členům zastupitelstva. Za čtyři roky mluvil ke kolegům v zastupitelstvu přibližně dvaadvacet minut. V tomto ohledu ho však v negativním slova smyslu jiní i předčí: Lidovec Antonín Holub mluvil dvacet minut. Vladimír Bílek z ODS osmnáct minut, Petr Pospíchal z ČSSD šestnáct minut, Erich Janderka z ODS čtrnáct minut, Eva Krpálková z ODS necelou minutu, Zdeňka Drlíková ze ČSSD pouze necelých dvacet vteřin.
Ani jednou nepromuvili Renata Fehérová z ODS a lékař Jaroslav Točík ze sdružení NOJ.
Mezi rekordmany v mlčení v zastupitelstvu jsou i jiní zastupitelé, ti však v některých případech nebyli zastupiteli po celé volební období.
Naopak nejvíce v zastupitelstvu mluvil primátor Jaroslav Vymazal (ODS) - měl celkem 2 374 příspěvků a řeč držel 24 hodin a 24 minut. Primátor je z titulu své funkce předsedajícím schůze.
Druhý nejaktivnější mluvčí byl zástupce primátora Josef Kodet, který v 543 příspěvcích mluvil přes osm hodin čistého času.
Ze zastupitelů, kteří nejsou členy rady města, byl nejaktivnější komunista Pavel Šlechtický. Ten měl 301 příspěvků, mluvil šest a půl hodiny.