Neporazitelní hostí USK Praha

Pardubičtí basketbalisté vyhráli ve šlágru kola v Prostějově a jsou jediným neporaženým týmem v nejvyšší soutěži.

Basketbalisté BK JIP Pardubice zatím stoprocentně potvrzují, že v letošním ročníku Mattoni NBL budou jen zřídka rozdávat své body. Po čtyřech odehraných zápasech mají na svém kontě plný počet osmi bodů a jako jediní zatím nepoznali, jaké to je odcházet ze hřiště s hlavou sklopenou po porážce
Svou dosavadní suverenitu potvrdili v 5. kole soutěže, když v nejsledovanějším utkání víkendu porazili favorizovaný Prostějov na jeho palubovce 87:85. Na začátku třetí čtvrtiny přitom prohrávali už o šestnáct bodů. „Zápas jednoznačně splnil očekávání. Byl velice dramatický, bylo v něm spoustu hezkých basketbalových momentů na obou stranách a o vítězství se bojovalo až do posledních vteřin,“ hodnotil dramatický duel pardubický trenér Jan Slowiak.
Mužem fantastického zvratu byl český reprezentant Petr Bohačík. V závěrečné čtvrtině si připsal třináct bodů v řadě a zcela tak otočil vývoj utkání ve prospěch pardubické strany. V napínavé koncovce pak udrželi hráči Beksy nervy i při trestných hodech, druhý poločas vyhráli o šestnáct bodů a připsali si na své konto nesmírně cenné vítězství. „Podařilo se nám ve druhém poločase zastavit rychlý protiútok Prostějova, takže musel hrát neustále do plných a nedovolili jsme mu tolik lehkých košů. Naopak jsme to byli my, kdo po ztrátách vyrážel do rychlých brejků a poměrně snadno jsme se vrátili do utkání,“ dodává Slowiak.
Rozjeté Pardubice se teď představí domácím divákům. Dnes od 17:30 přivítají v ČEZ Areně USK Praha, které se naopak trápí a v tabulce má pouze jediné vítězství nad nováčkem ze Svitav.