NightWork: Sejdeme se na dně bazénu

V sobotu vystoupí na boleslavském koupališti populární kapela. Organizátoři čekají čtrnáct set lidí.

Jakub Prachař bude moderovat Česko Slovensko má talent, Vojta Dyk hraje v Národním divadle, lyrikálu Kudykam i filmu Ženy v pokušení a kritici rozhodující o Cenách Alfréda Radoka jej letos vyhlásili Talentem roku. Jan Maxián daboval třeba Froda v Pánovi prstenů a František Soukup složil ústřední melodii k seriálu On je žena. Ti všichni a ještě další dva muzikanti představují NightWork. Na otázky týdeníku Sedmička odpověděli z dovolené na Rhodosu.

Pracovali jste na nové desce, jak to s ní vypadá?
Právě se inspirujeme v teplých krajích a finalizujeme nahrávku. Pak čeká zvukaře Petra Kalába mix a mastering. Na polovinu října připravujeme velký koncert v Praze v Malé sportovní hale. Bude spojený se křtem desky.

Zahrajete některé z novinek už v Boleslavi?
Diváci si užijí ochutnávku v podobě písně Dyktátor underground. Uslyší také Tepláky aneb kroky Františka Soukupa, což je song, podle kterého se bude naše nová deska jmenovat.

Na koncertech vystupujete v různých kostýmech. Inspirujete se Boleslaví?
Žádným městem jsme se zatím neinspirovali. Když se připravujeme na koncert, vždy spíš improvizujeme.

Bude vystoupení na koupališti v něčem neobvyklé?
Přivezeme si z Řecka potápěčskou výbavu a s fanoušky se sejdeme na dně bazénu. Všichni tedy brýle, šnorchl a ploutve s sebou!
Angažovali jste se v aktivitě Vyměňte politiky. Dopadly volby podle vašich představ?
Měli jsme z výsledku radost. Co jsme si přáli, se stalo. Voliči dali najevo, že toho mají dost. Doufáme, že nás nové strany, kterým byla projevena důvěra, nezklamou. To, co jsme udělali, je jediná možná forma revoluce v demokratickém státě.

Všichni máte i jiné aktivity. Nebojíte se, že převálcují váš zájem o kapelu?
Ne, NightWork máme pro radost. To ostatní je práce. A nejvytíženějším členem je manažer. Vše nám musí plánovat na vteřiny.