Nissan GT-R v provedení GT3 za ceny od 7,5 milionu korun

Nissan GT-R Nismo GT3

Nissan GT-R Nismo GT3 Zdroj: Autorevue.cz

Tovární specialista na závodní úpravy Nismo představuje závodní speciál Nissan GT-R GT3 určený soukromým týmům.

Nissan GT-R patří k novodobým ikonám supersportovních silničních automobilů, ale svůj potenciál má také v čistě závodním nasazení. To již několik let dokazuje zvláště tvární oddělení Nismo, jež je schopno vozy GT-R upravit pro potřeby různých druhů závodů. Již koncem loňského roku jsme vám představili verzi Nissan GT-R RC pro seriály GT4, GTS nebo Grand Am.

Náležitě movití příznivci automobilových závodů však mohou nově zakoupit model Nissan GT-R v úpravě pro kategorii GT3, na jehož přípravě se podílela také společnost JRM (JR Motorsports). Výrobce podle svých slov tento vůz dále přizpůsobí konkrétním požadavkům zákazníka.

Těšit se můžete také na závodní pérování se stavitelnou charakteristikou. O pohon se stará lehce podladěný standardní šestiválec s výkonem 530 koní (390 kW) a točivým momentem 612 Nm, což je o 20 koní a 20 Nm méně než v sériovém provedení. I přes instalaci potřebných bezpečnostních prvků však GT-R Nismo GT3 vyniká pohotovostní hmotností 1 300 kg, jež v kombinaci se závodní šestistupňovou převodovkou s poloautomatickým řazením a dalšími ryze závodními úpravami nabídne špičkové jízdní výkony.