Nohejbalisté sestupují do druhé ligy

Nohejbalový A tým Přerova v baráži neuspěl. V příští sezoně bude Spartak startovat v druhé lize.

Tak mizernou sezonu přerovští nohejbalisté dlouho nepamatují. A týmu se už v průběhu roku nedařilo a špatné výkony vyvrcholily neúspěchem v baráži. Tam hráči Spartaku nestačili na Bělou a Start VD Plzeň a s první ligou se neslavně rozloučili. Aby toho nebylo málo, přerovská rezerva skončila na dně tabulky krajského přeboru.

„Neúspěšná baráž potvrdila to, co jsme viděli už v základní části. Tedy, že letošní sezona bude velmi těžká,“ říká předseda oddílu Jiří Pavelka. A čísla jeho slova dokládají. Přerov ze čtrnácti kol základní části slavil vítězství jen třikrát a obsadil sedmou, předposlední pozici. V prvním kole baráže na hráče Spartaku čekal soused z tabulky, tým SK Bělá. Tomu Přerov podlehl ve dvou kolech.

Šanci na reparát dostali hráči proti nejlepšímu celku druhé ligy. V prvním domácím kole Přerované proti týmu Start VD Plzeň přesvědčivě uspěli. Následující souboj na západě Čech srovnal stav série a rozhodovalo třetí kolo v hale SK Přerov. „Kvůli špatnému počasí jsme museli pro rozhodující utkání zvolit halu. Na to nejsme ze sezony zvyklí, a částečně jsme tak ztratili výhodu domácího prostředí,“ komentoval Jiří Pavelka.

Možná i proto Spartak prohrál 3:5, a odsoudil se tak k sestupu do druhé ligy. „Hodně nám chyběl zraněný kapitán Ondřej Miklík,“ litoval Pavelka. „V nové sezoně se ale budeme snažit o návrat do první ligy,“ dodal bojovně Pavelka.