Nošovický Hyundai urychlil spuštění výroby ix35

Hyundai ix35

Hyundai ix35 Zdroj: Hyundai

Závod Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) v Nošovicích zahájil 1. července sériovou výrobu modelu Hyundai ix35, který se dosud vyráběl v sesterském závodě Kia Motors Slovakia (KMS) v Žilině. Do Žiliny se naopak přesunula výroba víceúčelového vozidla (MPV) Kia Venga.

Tato rošáda má pomoci lepšímu využití kapacit obou závodů. Původně měla být sériová výroba ix35 v Nošovicích zahájena až 1. září, ale proces změny se urychlil. Automobilka si od výroby nového modelu v Česku slibuje výrazné posílení značky Hyundai na českém trhu. V prvním pololetí letošního roku došlo ve srovnání se stejným obdobím loňského roku ke 30 procentnímu nárůstu prodejů a v oblibě u českých zákazníků se Hyundai dostala na třetí příčku za Škodu Auto a Renault.

Podle dřívějších informací nošovická automobilka plánuje kvůli rozšíření výroby přijmout ještě letos 650 zaměstnanců a dalších 250 v příštím roce. Další stovky pracovníků budou nabírat subdodavatelé. V automobilce má pracovat při třísměnném provozu zhruba 3500 lidí. Nyní je v ní zaměstnáno 2600 lidí, další 4 tisíce pracují u subdodavatelů. Roční výrobní kapacita nošovického závodu bude místo současných 200 tisíc vozů 300 tisíc.

Hyundai ix35Hyundai ix35 | Hyundai