Novinka: Na Dokořánu vystoupí ostravská Černá kočka

Festival Dokořán se blíží. Čas přinesl i jednu směnu ve festivalovém proramu.

Už zítra vypukne v Karviné kulturní událost letošního léta – hudební festival Dokořán. Na seznam kapel přibyla nově i ostravská parta Černá kočka.

„Obvyklá hláška „Změna v programu vyhrazena“ není vůbec bezvýznamná. Slovenskou kapelku Divozel jsme nahradili ostravskou punk-jazzovou Černou kočkou. Věříme, že tato výměna návštěvníky festivalu nezklame a budou se přesto skvěle bavit,“ vzkazuje koordinátorka festivalu Lucie Rakowská.

Černá kočka hraje v dosavadním složení dva roky. Své novinky zkouší ve Slezské Ostravě pod slavnou haldou Ema, kam se chodí členové bandu často uklidnit. Kluci v minulém roce vydali album, získali i přední příčky v soutěžích Setkání Kytaristů nebo Boomcap, které se konaly v roce 2007.

Od začátku srpna také můžete na stránkách festivalu hlasovat o vítězi tak zvané „kreativní soutěže“. Sem mohli lidé posílat své výtvory. Například fotografie, malby, videa, audio nahrávky, sochy a další. O vítězi rozhodnou právě návštěvníci webu.

Další novinkou festivalu je anketa. Na www.festival.dokoran.info můžete tipovat, jaké bude na Dokořánu počasí. Zatím vede mezi lidmi názor, že bude slunečno. Na odpověď si musíme ještě týden počkat.