Novozélandští tučňáci si zašli do sushi restaurace, policie je opakovaně vyvedla

Do sushi restaurace na Novém Zélandě dvakrát během jednoho dne přišel pár tučňáků.

Do sushi restaurace na Novém Zélandě dvakrát během jednoho dne přišel pár tučňáků. Zdroj: reprofoto RNZ

Do sushi restaurace na Novém Zélandě dvakrát během jednoho dne přišel pár tučňáků.
Do sushi restaurace na Novém Zélandě dvakrát během jednoho dne přišel pár tučňáků.
3
Fotogalerie

Majitel restaurace Sishi Bi v novozélandském Wellingtonu musel v sobotu řešit neobvyklou situaci. Při otevírání podniku zjistil, že se po prostoru prochází dva tučňáci nejmenší. Přivolaná policie nezvané hosty odnesla do nedalekého přístavu, o několik hodin později se ale celý incident opakoval a majitel musel policisty volat znovu. Informovala o tom televizní stanice BBC.

Provozovatel restaurace nezvané návštěvníky poprvé zpozoroval kolem půl sedmé hodiny ráno. Tučňáci si prostor obcházeli, ke všemu možnému čuchali a hřáli se v teplém rohu místnosti. Když si pro ně přijela policie, výrazně neprotestovali a nechali se odvézt zpět do wellingtonského přístavu, odkud pravděpodobně pocházeli.

„Kolébající tuláky odstranil z jejich úkrytu v sushi restauraci policista John Zhu,“ komentovali akci strážníci na facebooku.

Všichni si mysleli, že tím je problém vyřešen. Jenže malí cestovatelé se znovu vydali přes rušnou ulici a znovu si to namířili do sushi restaurace, kde je jen před pár hodinami objevil její majitel.

Když je zaměstnanci našli podruhé, ukázalo se, že ptačí pár si ve ventilaci pod podnikem staví hnízdo. Místní úředníci z odboru ochrany přírody (DOC) se domnívají, že je to proto, že se jim líbí teplo, které vzduchotechnikou prochází, a aroma ryb z připravovaného sushi. 

Pokračování článku si můžete přečíst na webu Blesk.cz >>>