Pracovní obědy mají zásadní vliv na produktivitu zaměstnanců

Zdroj: FoodIN

Pracovní vypětí, stres a nedostatek času na kvalitní oběd způsobuje často u zaměstnanců obezitu, sníženou pracovní výkonnost a oslabenou imunitu.  

Minimum vitamínů, zdravých bílkovin či luštěnin, zato přemíra tuku a cukru. Tak stále vypadá obědová “kultura“ ve většině firem či státních institucí. Tento problém vnímá řada zaměstnavatelů, kteří se neřídí jen ekonomickými ukazateli. Všímají si toho, že na výkonnosti společnosti má lví podíl spokojenost a s ní spojená loajalita zaměstnanců, a v neposlední řadě také dostupnost kvalitní a zdravé stravy na pracovišti.

FoodIN

Mizerné kvality pracovních obědů si dlouhodobě všímá také Petra Pavičová ze společnosti Foodin Catering, která již několik let do firem dodává netradiční catering z lokálních surovin a produktů s osobním příběhem jednotlivých výrobců. S kolegy z FoodIN cateringu se proto zaměřili na přípravu firemních obědů, při kterých je možné si namísto okoralých baget či UHO (univerzální hnědá omáčka) pochutnat například na kombinaci hummusu, uzenin, sýrů, zeleniny a nepřeberného množství dalších jídel v té nejvyšší kvalitě.

FoodIN

To vše v kancelářských podmínkách, s ohledem na minimalizaci ekologické zátěže a bez nutnosti objednávat nákladný catering se servisem.

FoodIN

FoodIN

Výsledkem snažení jsou Foodin krabičky, které jsou pečlivě připravovány s důrazem na čerstvost, bio kvalitu a vyváženou skladbu bílkovin, luštěnin, vitamínů a minerálů, přičemž je při jejich výběru respektována sezónnost jednotlivých produktů.

Menší krabička se plní třemi druhy pomazánek s celozrnným kváskovým chlebem, které lze na požádání kombinovat s různými saláty.

FoodIN

Největší krabička s pěti miskami vynahradí oběd o několika chodech a podle zvolené kombinace uspokojí jak milovníky masa, tak vegetariány, vegany, ale i ty, kteří se vyhýbají lepku, laktóze či sacharidům. „Nalezne v nich pestrou sestavu, složenou například z čerstvé zeleniny, uzenin, vepřového a jehněčího pršutu, pečeného vepřového nebo krůtího masa, různých druhů pomazánek, kravských, ovčích nebo kozích sýrů,“ vysvětluje Petra Pavičová ze společnosti Foodin Catering. „Obsah krabičky se mění každý den, a i když její sestavu určuje sezónnost či aktuální dostupnost jednotlivých produktů, vždy je snaha o to, aby byla každá krabička připravená co nejvíc na míru konkrétnímu zákazníkovi,“ dodává.

FoodIN

Foodin krabičky ze šlechtěné nerezové oceli jsou ekologické, vratné a omyvatelné. Do vaší kanceláře či zasedací místnosti dorazí vždy dostatečně předchlazené, aby v nich jídlo vydrželo co nejdéle čerstvé. Díky správné kombinaci potravin stoprocentně nahradí plnohodnotný oběd.

FoodIN

Další alternativou k nudným a nezdravým obědům jsou Foodin organic open sendviče, jejichž základem je přírodní kváskový žitný chléb, který je pečen v různých kombinacích, například s pohankou, ořechy, olivami či rajčaty.

FoodIN

FoodIN

Open sendviče jsou stoprocentně lokálním produktem a v nejvyšší biokvalitě. Pro milovníky masa jsou sendviče s uzeninami z rodinné pršutérie z Litoměřic jako například ty s hovězí bresaolou či jehněčím pršutem.

FoodIN

FoodIN

Vegetariáni si přijdou na své s vybranými kravskými, kozími či ovčími sýry a ricottou. Vegani si mohou pochutnat na čistě rostlinných pomazánkách doplněných čerstvými klíčky nebo microgreens, pocházejících od lokálního pěstitele.

FoodIN

Společnost Foodin catering ctí zodpovědný přístup k ekologii, sendviče jsou proto balené v přírodních kartonových krabicích, dodávané příbory jsou vyrobené z kukuřičného škrobu a ubrousky z recyklovaného papíru. Do jedné krabice se vejde zhruba 10 open sendvičů ve čtyřech až pěti různých kombinacích. Více se o této novince dozvíte na www.foodin.organic. O celé nabídce služeb Foodin Cateringu na adrese www.foodin.cz.

Fotografie pro Foodin Catering s láskou tvoří fotograf Honza Nechvíle. Více se o Honzovi dozvíte na www.nechvile.cz