Nový gólman Mostu: Nastartuji se

Brankář Josef Kubásek přichází do Mostu na půlroční hostování z Mladé Boleslavi.

Most / První posilou fotbalistů Baníku Most se v zimní přestávce stal na popud trenéra Martina Pulpita čtyřiadvacetiletý gólman Josef Kubásek.
„Hledali jsme gólmana, jenž má své kvality a bude prospěšný pro naši organizaci. Věříme, že se dostane do formy, kterou měl před odchodem ze Sokolova,“ říká na Kubáskovu adresu výkonný ředitel FK Baník Most Stanislav Salač.

Rozjetá kariéra

Kubásek začal svou profesionální kariéru v Pardubicích, kde působil i kouč Martin Pulpit. Společně pak po prodeji licence zamířili do Sokolova. Na západě Čech Kubásek fotbalově dorostl. Dostal se do reprezentačního výběru do jedenadvaceti let a všichni v něm viděli obrovský talent. V lednu 2008 odešel na hostování do pražské Slavie, ale pak se jeho kariéra zadrhla.

Do branky se u úřadujícího mistra nedostal a v létě téhož roku přestoupil do Mladé Boleslavi. Ani tam nehrál podle představ vedení a jeho angažmá nemělo dlouhého trvání. Podzim současné sezony strávil na hostování ve Slovácku, které po první části ročníku skončilo. „Jednání s Mostem netrvalo dlouho. Ozvali se mi pánové Pulpit i Salač, jestli bych to nechtěl v Mostě zkusit. Cítím, že se tu můžu znovu nastartovat,“ přiznává Kubásek.

Jeho rozhodování usnadnila i skutečnost, že zná kouče Martina Pulpita i trenéra gólmanů Vítězslava Rejmona. Z hráčů se dříve potkal v Pardubicích s Jiřím Jedinákem. Zbytek bude teprve poznávat. „Kádr je hodně mladý a perspektivní,“ poznamenává gólman Kubásek.

Mostecký kouč ale ví o Kubáskových silných stránkách. „Jeho největší předností je rychlost a postřeh,“ poznamenává na adresu nováčka severočeského celku Pulpit. Druhým strážcem branky v Mostě je Lukáš Paleček. Most tak bude mít v jarní části sezony v brance kvalitní dvojku. „Jsme v pohodě. Bude mezi námi určitě taková zdravá rivalita, protože každý chce chytat, ale tak to chodí všude,“ komentuje Kubásek, který bydlí na stadionu a jakmile má jen trochu času, odjíždí za manželkou do Olomouce.

O přestěhování neuvažuje. „Jsem v Mostě na půl roku, takže to nemá cenu řešit. Kdybych se tu usadil i potom, tak by se začalo mluvit o stěhování,“ plánuje Kubásek.

Hora se nestěhuje

V Mostě zatím došlo ke dvěma hráčským změnám. Kromě příchodu Kubáska fanoušci zaznamenali odchod Karla Fraňka do Jihlavy. „Další přesuny jsou v jednání, takže se k nim nebudu vyjadřovat,“ podotýká Salač. Jedno už je ale jisté. V Baníku bude na jaře hrát jeho nejlepší střelec Jakub Hora.
„Z toho jsem nadšený. Jakub tu určitě dohraje stávající sezonu a dostuduje, pak teprve se uvidí,“ usmívá se Stanislav Salač.