Nový hotel potěší i příznivce umění a architektury

Hotel, který byl nyní otevřen v severovýchodní části České republiky potěší jak příznivce umění, designu a architektury, ale také golfu. Je opravdu vyjímečný. Stojí ihned na pokraji dvou golfových osmnáctek Čeladná. V krásném údolí uprostřed moravských malebných hor. Architektura celé budovy je drsná jako okolní hory, ale zároveň útulná tam, kde má být. Hlavním materiálem je beton, z venku kombinovaný rezavějícím plechem corten a fialová skla. Plášť budovy tvoří cembonitové desky.

Uvnitř se beton potkává se dřevem, nerezovými plechy a corianem. Celý objekt je rozdělen na tři části, z nichž jedna volně levituje nad terénem. Hotelové pokoje jsou umístěny v krajních křídlech hotelu a jsou všechny orientovány na jih ke golfovému hřišti. Některé pokoje nabízejí lodžie a ze všech pokojů se vám naskytne neuvěřitelný výhled na okolní hory. Apartmány mají navíc prosklené stěny s výhledem na Lysou horu a okolí. V centru budovy je umístěna recepce s lobby barem a jižní terasou, noční bar a restaurace s krásnou terasou odkud můžete sledovat dění na hřišti . V hotelu jsou dva konferenční místnosti a především – MIURA SPA. Zcela vyjímečné je zde spojení sportu, luxusu a umění. Světová jména jako britský sochař Tony Cragg nebo kontroverzní Damien Hirst spolu s klasiky Henry Moorem či Andy Warholem jsou největší magnety této kolekce umístěné v prostorách hotelu.Vyjímečné jsou také sochy „Krychloidi„ od českého sochaře Davida Černého: Sochy posedávají ve vodní hladině poblíž hotelu, opírají se o budovu či shlížejí z římsy objektu.

Autorem konceptu HOTELU MIURA je mladé pražské architektonické studio LABOR13, vedené Albertem Pražákem, Martinem Vomastkem a Jiřím Bardodějem. Grafiku navrhlo studio SIDE2. Na projektu se podílely také další osobnosti ze světa designu, jako Vladimír Ambroz, Lucie Koldová a Jerry Koza, nebo společnosti Artemide, Bang&Olufsen, Moroso, B&B, Alias, KFF, Magis, Paola Lenti, Poliform a Vondom. Většinu interiérů a corian dodala česká firma AMOSDESIGN. V hotelu se nachází ale také nábytek designovaný pouze pro tento projekt.