Nový letištní salónek MasterCard nabízí nadstandardní služby

Společnost MasterCard ve spolupráci s Letištěm Praha otevřela nový letištní salónek MasterCard Lounge. Pyšní se vyjímečným designem a originálním řešením a klientům nabízí nadstandartní služby od přednostního průchodu bezpečnostní kontrolou až po slevy na parkování. Uvedl to MasterCard.

„Při rekonstrukci letištního salónku se designéři Atelieru FD řídili motem společnosti MasterCard: Jsou věci, které si za peníze nekoupíte, na všechno ostatní je tady MasterCard. Věřím, že se jim podařilo tohoto cíle dosáhnout,“ uvedl generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku Miroslav Lukeš. Záměrem designérů bylo jednotlivé prostory navrhnout tak, aby nabízely cestujícím místa k odpočinku, občerstvení, zábavě i práci.

U vstupu je dominantou atypický tvar recepce, spolu se šatnou a PC stolem. Jednoduché tvarosloví všech nábytků je podtrženo hlavními barvami (černá, bílá), které kopírují barvy spojené s věrnostním programem MasterCard Elite pro držitele prestižních karet. Vzhledem k absenci denního osvětlení byl na čelní stěně nainstalován preparovaný lišejník, který je svým organickým tvarem v přímém kontrastu k ostrým hranám nábytku. „V prostoru Work Zone jsme umístili lavici s jednotlivými pracovními místy. Na atypické mapě nad ní jsou vyznačeny hlavní destinace, do kterých mohou cestující letět z Terminálu 1 – Londýn, Abú Zabí, Soul, Moskva, New York. Dominantou tohoto prostoru je interaktivní zóna se čtyřmi tablety. Velkoplošná obrazovka slouží k sdílení fotografií hostů v salonku,“ říká Tomáš Laštovička z Atelieru FD.

Klienti MasterCard mají navíc v rámci své návštěvy MasterCard Lounge zajištěn přednostní průchod bezpečnostní kontrolou. Dále mají možnost získat 10% slevu na standardní parkování nebo 20 % slevu ve VIP části krytého Parkingu C, a to po předchozí online rezervaci. MasterCard Lounge je přístupný cestujícím třídy Business Českých aerolinií, smluvních partnerů Českých aerolinií, členů aliance SkyTeam a dalších leteckých společností. Dále držitelům vybraných prémiových karet i široké veřejnosti, protože i cestující, který nemá vstup do salónku automaticky zajištěn, si jej může zakoupit přímo na recepci.

V salónku je také k dispozici samoobslužný bar s občerstvením, TV, WIFI, denní tisk. V brzké době budou mít hosté k dispozici online portál poskytující možnost stažení filmu, online verze magazínů nebo zprostředkovaný nákup v Duty Free Shopu. „Host si může vybrat místo v pracovní či relaxační zóně, občerstvit se, přečíst si denní tisk nebo si díky rychlému připojení vyřídit e-maily, vytisknout či ofotit dokumenty. Pracovníci také informují o stavu letu, poradí s připojením k internetu a dalšími záležitostmi, které cestující zajímají. Součástí salónku je také sprcha a další zázemí pro osobní hygienu,“ popisuje ředitelka VIP služeb Letiště Praha Simona Svobodová.

„Držitelé prémiových karet MasterCard - Gold, Platinum, World a World Elite mohou salónek navštívit bezplatně až do konce roku 2012. Vstup do MasterCard Lounge, včetně jeho nadstandartních služeb se stává dalším z předních benefitů věrnostního programu MasterCard Elite,“ říká Lukeš. V rámci MasterCard Lounge mají cestující rovněž možnost pronajmout si VIP salónek nazvaný MasterCard Elite Lounge. „Jedná se o privátní salónek, který poskytuje naprosté soukromí. Ze salónku je impozantní panoramatický výhled na dění na letištní ploše,“ dodává marketingová manažerka MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko Tereza Janková. Držitelé prémiových karet MasterCard si jej mohou pronajmout za výhodnějších podmínek.