Novým správcem IGY centra v Českých Budějovicích je C&W

Společnost Cushman & Wakefield (C&W) se stala správcem obchodního centra IGY České Budějovice. Jde největší nákupní centrum v Jihočeském kraji, jehož součástí jsou také kanceláře. Majitelem objektu je společnost CPI Group. Oznámila to C&W.

Jde o třetí obchodní centrum, jehož správu Cushman & Wakefield v uplynulých 12 měsících přebírá od konkurence. Společnost bude zodpovědná za řízení chodu centra, pronájem prostor, marketing a poradenství s cílem zvýšit hodnotu nemovitosti. Za tímto účelem najala tým odborníků, kteří budou služby zajišťovat jak z centrály společnosti, tak přímo v IGY centru.

„Ve spolupráci s majitelem objektu připravujeme několik změn. Zaměříme se hlavně na zpříjemnění pobytu v nákupním centru a na větší provázání centra s životem obyvatel Českých Budějovic i širokého okolí. IGY má velký potenciál stát se centrem nadregionálního významu a my chceme tento potenciál využít,” říká vedoucí týmu správy nemovitostí v C&W Ondřej Fukal.

IGY centrum bylo postaveno v roce 2004 a CPI se stalo jeho vlastníkem na podzim roku 2010. Jeho maloobchodní část tvoří 21 500 čtverečních metrů. Dalších více než 8000 čtverečních metrů zabírají moderní kanceláře odpovídající evropskému standardu.