Nuselský most čeká barevná proměna ve stylu graffiti

Nuselský most

Nuselský most Zdroj: E15 Anna Vackova

Graffiti na Nuselském mostě (Foto: Taktum)
Graffiti na Nuselském mostě (Foto: Taktum)
Graffiti na Národní třídě (Foto: Taktum)
Graffiti na Národní třídě (Foto: Taktum)
4
Fotogalerie
Pražský Nuselský most čeká barevná proměna. Betonová konstrukce dlouhá 485 metrů, která spojuje Karlov s Pankrácem, se stane malířskou plochou pro dvanáct českých a zahraničních streetartových umělců. Během září chtějí výtvarníci přemalovat osm mostních pilířů a vytvořit svébytnou "mostní galerii".

První práce začnou v pátek, sdělila Klára Voskovcová ze společnosti Taktum, která akci s názvem Nuselák aka Graffiti bridge organizuje. Taktum stojí i za pomalováním stěny jednoho z domu na Národní třídě.

Na unikátní mostní stavbě, která vznikla na konci 70. let minulého století, se vystřídají streetartoví umělci známí pod přízvisky Tron, Pasta Oner, Point, Obic&Geno, Xdog, Horfe a Zedz, kteří pomalují pilíře. Na nosníky mostu se zaměří výtvarníci Erab, Derk, Gyzmo a Zeb One. Společným tématem všem autorům bude „duální princip“ daný charakterem mostu - pilíře jsou vždy po dvou.

„Stejně tak most stále symbolizuje nejvyšší z protikladů lidského světa - dualitu života a smrti,“ tvrdí organizátoři o stavbě, které se někdy nechvalně přezdívá „most sebevrahů“.