O titul se poperou tři týmy

Sparťan Ladislav Krejčí se raduje z gólu

Sparťan Ladislav Krejčí se raduje z gólu Zdroj: ctk

O domácí fotbalový titul budou bojovat tři kluby. První a třetí celek tabulky dělí po 24 kolech pouhé čtyři body. Sparta se po vítězství v Liberci vrátila do čela ligy, o bod pozadu je právě Liberec, na něj ztrácí tři body Plzeň. Do konce soutěže zbývá šest kol, ve hře je 18 bodů.

Sparta před týdnem prohrála doma s Příbramí a přišla o vedení v tabulce, lídrem ligy se stal Liberec. Sobotní vzájemný zápas ale Sparta vyhrála a vrátila se zpět na první místo. Kromě toho předvedla i kvalitní výkon. O výhře Pražanů rozhodl dvěma góly Ladislav Krejčí.

„Zápas v Liberci by nás měl psychicky zvednout. Ale musíme dál potvrzovat, že na to máme a titul vyhrajeme,“ uvedl pro ČTK teprve 19letý sparťanský záložník, jenž v letošní sezoně vsítil už šest branek.

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý uznal, že soupeř vyhrál zaslouženě. Porážka ale podle něj neznamená konec šancí. „Ve hře je osmnáct bodů, což je hodně, popereme se o to. U nás to ale není postavené tak, že když nevyhrajeme titul, budeme obrovsky zklamaní, jako to má třeba Sparta,“ prohlásil kouč.

Na rozdíl od Severočechů se role aspiranta na ligový titul nevzdávají jeho obhájci z Plzně. „Největšími favority zůstávají Sparta s Libercem, jen si od minulého kola otočili pořadí. Pokud chceme hrát o titul, tak musíme vyhrát všechna zbývající utkání. Pak se to může povést. Jakákoli ztráta pro nás znamená konec hry o titul,“ řekl trenér Plzně Pavel Vrba.