O2 investovala do taxi aplikace Taxify, získá data o jejích zákaznících

Do estonské taxi aplikace Taxify investoval fond BOLT telekomunikační firmy O2. Díky strategickému partnerství s O2 získá Taxify přístup také k datům této společnosti. To jí umožní efektivnější poskytování služeb i cílenější oslovování nových uživatelů. Výši investice ani jedna ze stran nezveřejnila.

„Startupový akcelerátor BOLT jsme na podzim roku 2015 zakládali s tím, že jsme chtěli podpořit výjimečné technologické projekty a chtěli jsme umožnit jejich rozvoj. Aplikace Taxify přesně odpovídá tomuto přístupu, a proto jsme potěšeni, že jim můžeme poskytnout nejen finance, ale také dlouholeté znalosti a zkušenosti získané na českém trhu,“ uvedl vedoucí BOLT Jakub Minařík.

Startupový akcelerátor BOLT je byznysová iniciativa napojená přímo na O2 Czech Republic, která umožňuje startupům získat nejen potřebné financování, ale i přístup k unikátním kompetencím telekomunikačního operátora. Jeho první investicí v řádu milionů korun byl agregátor tisku pro mobilní zařízení Tapito.

Aplikace Taxify vznikla v roce 2013 jako projekt Markuse Villiga, který v té době dokončoval střední školu a chystal se na vysokoškolské studium. V domovském Tallinnu mu ovšem chyběla aplikace umožňující snadné objednání taxi. Rozhodl se ji proto vytvořit. Od té doby se mu podařilo vstoupit na deset převážně evropských trhů a od srpna 2015 poskytuje služby i v České republice.