O2 si pochvaluje tah s novými tarify: Vykážeme rekordní výsledky

ilustrační foto (Profimedia.cz)

ilustrační foto (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Mobilní operátor Telefónica O2 vykáže ve druhém čtvrtletí rekordní výsledky díky spuštění nových neomezených mobilních tarifů. V pořadu Otázky Václava Moravce České televize to řekl ředitel divize marketing O2 Jiří Dvorjančanský. O nové tarify je mezi zákazníky velký zájem, podle údajů operátorů na ně zatím přešlo asi 300 tisíc zákazníků.

„Prodeje (nových tarifů) v prvních 14 dnech jsou čtyřnásobné ve srovnání s předchozím obdobím. My očekáváme, že ve druhém kvartále vykážeme rekordní výsledky ve srovnání s výsledky za poslední dva roky,“ uvedl Dvorjančanský. Cenovou válku spustila před dvěma týdny právě Telefónica, když přišla se třemi paušálními cenovými programy pro neomezené volání, SMS a internet. Oba dva zbývající mobilní operátoři ji poté s podobnými nabídkami následovali.

Zákazníci přibývají také virtuálním operátorům. Podle Dvorjančanského vzrostl počet zákazníků virtuálního operátora BLESKmobil na 200 tisíc. Ten působí právě v síti O2.

Přitvrzující konkurenční boj mezi stávajícími operátory a klesající ceny za volání nezkomplikují vstup dalšího hráče na trh, v OVM to řekl ředitel pro vztahy s veřejným sektorem investiční skupiny PPF Vladimír Mlynář. Právě PPF se chce zúčastnit nové aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě LTE a stát se čtvrtým operátorem na tuzemském trhu.

„Naše strategie se může změnit pokud aukce bude zase odkládána do nekonečna. Takové aukce se nezúčastníme, protože PPF má jiné investiční příležitosti,“ uvedl Mlynář.

Člen Rady Českého telekomunikačního úřadu Ondřej Malý v diskusi uvedl, že úřad dokončil kontrolu smluvních podmínek všech tří operátorů a nalezl v nich zásadní vady. „Ve smlouvě máte například předvyplněné, že ji uzavíráte na dva roky a že se automaticky prodlužuje,“ uvedl Malý. Podle něj jsou také smlouvy s operátory velmi dlouhé a mají až 70 stránek.