O2 staví v Pardubicích IT centrum a hledá do něj specialisty

ilustrační foto, O2

ilustrační foto, O2 Zdroj: O2

Telekomunikační společnost O2 CR otevře v listopadu letošního roku nové IT centrum v Pardubicích. Půjde o špičkové zařízení, které zaměstná více než šedesát IT expertů. Investice do stavby a provozu centra v prvních letech dosáhne výše 200 milionů korun.

Pardubice si O2 vybrala v rámci své nové strategie, kterou je posílit v oblasti IT a více se profilovat jako dodavatel IT řešení pro rezidentní i firemní zákazníky. Samotné IT centrum v Pardubicích zaměstná více než 60 expertů. „Nábor teprve probíhá, během následujících měsíců chceme zaměstnat 60 IT specialistů. Najít technicky zaměřené odborníky není jednoduché, a i proto jsme zvolili právě Pardubicko-hradecký region, kde jsou fakulty zaměřené na studium IT,“ uvedla pro E15.cz mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Většinou prý půjde o vývojáře, kodéry nebo systémové analytiky. Seznam otevřených pozic a detailnější informace jsou k dispozici na speciálně připraveném .

„Naši lidé budou určovat a vytvářet technologie přímo pro zákazníka. Vznikající týmy budou okamžitě zapojeny do rozvoje v klíčových oblastech zákaznických řešení, a to nejen pro běžného občana (rezidenta), ale i pro největší partnerské subjekty (banky, retail řetězce, průmysl). Součástí bude i experimentální skupina zaměřená na vytváření technologií, které klient teprve bude chtít,“ popisuje roli nového IT centra ředitel, divize IT & Operations společnosti O2 Czech Republic Michal Dvořák.

O2 při hledání vhodných uchazečů spolupracuje s vysokými školami v Pardubicích a v Hradci Králové. „Najít takto vysoce technicky zaměřené odborníky není úplně jednoduché. My však věříme, že i mimo velká centra, jako je Praha nebo Brno, najdeme řadu šikovných IT specialistů,“ vysvětluje ředitel pro lidské zdroje O2 Ctirad Lolek.