O2 vykoupí maximálně čtyři procenta svých akcií, rozhodlo představenstvo

Představenstvo telekomunikačního operátora O2 rozhodlo o zpětném odkupu akcií firmy. Vykoupí maximálně čtyři procenta akcií společnosti, jejichž cena se bude pohybovat od 10 do 297 korun. Program odkupu akcií potrvá nejvýše dva roky. Firma tak chce optimalizovat kapitálovou strukturu.

O podmínkách případného výkupu akcií rozhodla už 8. prosince valná hromada společnosti. Maximální cena pro zpětný odkup je asi o dvě koruny vyšší než při loňské nabídce odkupu pro menšinové akcionáře od majoritního vlastníka PPF.

Tehdy ale PPF vykupovala akcie O2 ještě před oddělením sítí a datových center do společnosti CETIN. Při další letošní nabídce odkupu PPF nabízela za O2 po rozdělení už jen 78 korun za akcii. PPF v současnosti vlastní 84 procent akcií O2.

O2 zvýšila do konce září čistý zisk meziročně o 49 procent na 3,73 miliardy korun. Provozní výnosy klesly o 0,3 procenta na 27,7 miliardy korun. Za celý letošní rok operátor očekává provozní zisk EBITDA mezi 9,9 a 10,2 miliardy korun a čistý zisk mezi 4,85 a 5,2 miliardy korun.