Oáza Michle: městské bydlení s vůní přírody

V pražské čtvrti Michle v údolí potoka Botiče vyroste nový šestipodlažní dům Rezidence Oáza Michle. Jedná se o první projekt developerské společnosti SOGEPROM, která je nováčkem na českém trhu. O projektu jsme hovořili s Arnaudem d’Andigné, ředitelem mezinárodních operací této společnosti.

Vaše společnost se dokázala do stavby pustit navzdory nepříznivé ekonomické situaci v roce 2009. Odkud pramení vaše důvěra v úspěšnost projektu?

Říká se, že štěstí přeje odvážným, ale také připraveným. Odvaha pustit se do nového projektu a unést určité nutné riziko by neměla chybět žádnému podnikateli – a nescházela ani nám. Zároveň jsme však v roce 2009 vycházeli z objektivního posouzení situace v České republice, kde je o nové bydlení stále zájem. Rezidenční trh není trhem spekulativním, ale řídí se poptávkou, a ta je pro nás rozhodující. Můžeme se přitom opírat o bohaté zkušenosti z jiných zemí a jistotu nám dodává i spojení se silným partnerem. Společnost SOGEPROM je sesterskou společností Komerční banky a je součástí stabilní finanční skupiny Societé Générale. V oblasti developmentu působíme od svého založení v roce 1972 a své pobočky máme ve Francii, Německu, České republice a Rumunsku. V roce 2008 se SOGEPROM podílel na zhruba 300 developerských projektech.

Co je podle vás největším lákadlem pro budoucí obyvatele Rezidence Oáza Michle?

Tento projekt má, alespoň podle nás, všechny vlastnosti dobrého rezidenčního projektu. V první řadě určitě skvělou polohu. Rezidence umístěná uprostřed zeleně za Nuselskou ulicí nabízí klidné bydlení, ale i snadnou dostupnost centra, tramvají jste odtud za deset minut na Václavském náměstí. V blízkosti jsou obchody, školy i další občanská vybavenost. Ze své zkušenosti víme, že kvalita projektu je hodně závislá na jeho velikosti. Máme raději intimnější prostory než obrovské komplexy staveb. Bydlení v těchto menších bytových domech je mnohonásobně příjemnější a správa je mnohem jednodušší.

Jsme si také vědomi toho, že koupě nového bydlení je pro většinu lidí nejdůležitější životní investicí. Na to myslíme jak při vybírání standardního vybavení, tak při vytváření samotných bytů. Snažíme se volit produkty odpovídající dnešnímu životnímu stylu, dáváme přednost přírodním materiálům, například dřevu, a při navrhování bytové plochy se vyhýbáme neúčelným metrům, které zbytečně zatěžují klientův rozpočet. V neposlední řadě můžeme nabídnout bezpečnost investic. Na českém trhu chceme působit dlouhodobě a tento záměr spolu s faktem, že jsme součástí silné a stabilní finanční skupiny, je podle nás důležitým argumentem, k němuž by měl klient při výběru bytu přihlížet.

Jak byste stručně charakterizoval vaši nabídku bydlení v Michli?

Šestipodlažní dům se dvěma samostatnými vchody nabídne svým obyvatelům dostatek soukromí, bezpečí i komfortu, a to především díky řadě nadstandardních prvků, obsažených již v základním vybavení. Patří k nim například francouzská okna v plné výšce místnosti, takže byty budou velmi světlé a umožní příjemný výhled do zeleně, ale také kvalitní dřevěné třívrstvé podlahy i dřevěná okna, velkoformátové dlažby v koupelnách, značková sanitární technika i kabelová a satelitní televizní přípojka v každé místnosti.

Už v rámci základní ceny nabízíme klientům možnost individualizace vybavení bytu – vybírat mohou ze tří odstínů podlah, volitelná je i značka a několik barevných kombinací obkladů v koupelnách i vzhled dalších prvků, jako jsou vypínače nebo bodová světla v chodbách a sociálních zařízeních. K bezpečnostním prvkům budou patřit bezpečnostní vstupní dveře a elektronický vrátný. Klienti mohou vybírat z šedesáti moderně řešených bytů různých velikostí od 1+kk až po 4+kk včetně prostorných mezonetových bytů s velkými terasami. Obyvatelé rezidence budou mít dokonce k dispozici vlastní společnou zahradu a pro jejich automobily bude připraveno 71 vnitřních parkovacích stání.

O blízkosti centra a přírodního prostředí jsme už mluvili, ale jaká je občanská vybavenost okolí?

V bezprostředním okolí najdou obyvatelé vše, co ke každodennímu životu potřebují – jsou zde základní i střední školy, školky, pošta, moderní sportoviště, přírodní lokality Tyršův vrch a Michelský les, v dosahu jsou divadla Na Jezerce a Na Fidlovačce a kulturní centrum Domova Sue Ryder. Nedaleká zastávka tramvaje a několika městských autobusů zaručuje pohodlné spojení se všemi částmi Prahy včetně stanic metra C (Kačerov, Budějovická, Pankrác) a metra A (Želivského). Motoristům umožňuje Severojižní magistrála velmi dobré napojení na dálnici D1 směr Brno a pražský okruh s Jižní spojkou.

V jaké fázi se nyní projekt nachází a kam se mají obrátit zájemci o bydlení v Oáze Michle?

Výstavba rezidence začala v březnu a v současné době se budují podzemní patra. Stavbu provádí společnost VCES patřící do skupiny Bouygues, což zaručuje jak kvalitu stavby, tak jistotu včasného dokončení. Byty budou k nastěhování na jaře příštího roku. Bližší informace o projektu poskytuje webová stránka www.oazamichle.cz, zájemci zde najdou i kontakt pro domluvení návštěvy showroomu v blízkosti budoucí rezidence v ulici Nuselská 122. Zde si klienti mohou prohlédnout některá standardní vybavení bytů a společných prostor. Od jara 2009 už bylo prodáno 30 procent bytů, a to ještě před zahájením stavby. Z toho lze usoudit, že naše nabídka je na českém trhu skutečně výjimečná, takže bych zájemcům doporučoval s návštěvou neváhat.