OBRAZEM: Jak se kanál promění v luxusní bar

Bar z kanalizačních skruží

Bar z kanalizačních skruží Zdroj: Profimedia.cz

Bar z kanalizačních skruží
Bar z kanalizačních skruží
Bar z kanalizačních skruží
Bar z kanalizačních skruží
5
Fotogalerie
Melbournští Architekti z Techne Architects se ve městě postarali o výjimečnou stavbu; z nepotřebných betonových skruží vytvořili luxusní bar, který je součástí hotelu Prahran a který je nepřehlédnutelný, protože dominuje celé ulici.

Sedmnáct betonových skruží vytváří obrazec připomínající naskládané sudy nebo barely. Průmyslové roury použili architekti i v interiéru, například na toaletách nebo jako obří květníky.

V barových boxech se ale návštěvníci rozhodně necítí jako v kanálu, každý box je vybavený koženými sedačkami a luxusními doplňky. Bar vyhoví intimnějším prostorem dvojicím, ale jsou tu „roury“ i pro skupiny hostů. Celkový dojem je velmi útulný.

Bar vystavěný z kanalizančích trubek plynule navazuje na vedlejší hotel a místo výrazně ozvláštňuje a přidává mu na dramatičnosti. Stavba dává hostům možnost variovat jejich setkání, nabízí různé možnosti posezení, dokonce tu není problém demontovat v přízemí jeden ze stolů, aby mohl vzniknout taneční parket. Hlavní architekt projektu Justin Northrop počítal i s prostorem pro DJ.