OBRAZEM: Kočky a káry v Kapském městě

Z akce Dusty Rebels and the Bombshells

Z akce Dusty Rebels and the Bombshells Zdroj: Lucie Robinson

Z akce Dusty Rebels and the Bombshells
Z akce Dusty Rebels and the Bombshells
Z akce Dusty Rebels and the Bombshells
Z akce Dusty Rebels and the Bombshells
Z akce Dusty Rebels and the Bombshells
12
Fotogalerie
Na legendární akci s názvem Dusty Rebels and the Bombshells zachytila fotografka Lucie Robinson řvoucí ameriky, na kterých rajtuje designová elita Jižní Afriky.

Na začátku festivalu vyráží kolona historických aut z Kapského Města na pláž Noordhoek. Tenhle „drobeček“, který vezl fotografku, měl prý spotřebu jen 40 litrů na 100 kilometrů. A pozor, jezdí se vlevo.

Z akce Dusty Rebels and the BombshellsZ akce Dusty Rebels and the Bombshells | Lucie RobinsonStylová akce se koná dvakrát ročně

Kolona vyvolává ve městě značný rozruch, zvuk motorů je slyšet na kilometry daleko. Auta jedou po Chapman’s Peak Drive, silnici vytesané do skály nad mořem. Ta si zahrála v několika bondovkách a je hojně využívaná v motoristických reklamách. Během festivalu není nijak uzavřená, kolona jede stylem, že poslední vždy předjíždí na první místo, o adrenalin tedy není nouze. Během zastávky na pláži se posádky občerstvují a vzájemně si obdivují „americké krásky“.

Celý festival, včetně jeho účastníků, je vydesignovaný ve stylu rockabilly 50. let. Organizátorky Maria Vasco a Rene-mari Marais Strydom vyznávají se svými rodinami tento styl i mimo festival. Vpodvečer se auta vracejí do města a začíná doprovodný program, jak jinak než s rockabilly živou hudbou a tanečním maratonem. Ale netypicky je k vidění třeba i turnaj v kdysi u nás populární kolové.

Z akce Dusty Rebels and the BombshellsZ akce Dusty Rebels and the Bombshells | Lucie RobinsonAuta jedou po Chapman’s Peak Drive, silnici vytesané do skály nad mořem

www.dustyrebelsandthebombshells.co.za) a organizátorky ho chtějí v budoucnu rozšířit po celé zemi.