OBRAZEM: Mladá extravagance dorazila do Berlína

Vítězný model maďarské návrhářky Boglárky Bódisové.

Vítězný model maďarské návrhářky Boglárky Bódisové. Zdroj: E15, Anna Vackova

Návrhářka vítězného modelu Boglárka Bódis (vlevo) s britskou modelkou Lily Cole.
Druhé místo získala Nurten Yüksel z Turecka.
Na třetím místě se umístila rumunská návrhářka Diana Bobina.
Český zástupce v soutěži, model „Mirror of beauty“ od návrháře Vladimíra Staňka.
Extravagantní belgický model.
10
Fotogalerie
V rámci berlínského Fashion weeku se již po čtvrté uskutečnila přehlídka mladých talentů Triumph Inspiration Award. Poprvé se soutěže zúčastnila Česká republika s modelem „Mirror of beauty“ od návrháře Vladimíra Staňka.

O vítězství bojovali finalisté z 37 zemí, celkem se do soutěže přihlásilo 2100 designérů. Tématem letošního ročníku byla oslava ženství. Favority vybírala šestičlenná porota v čele s britskou modelkou Lily Cole. Všichni účastníci museli vypracovat koncept svého modelu a také dodržet daná pravidla (například všechny modely musely mít kostice).

Absolutním vítězem se stala maďarská návrhářka Boglárka Bódis s modelem „Les Fleurs du Mal” (Květy zla). Členka poroty, fotografka Ellen von Unwerth ohodnotila model jako velmi ženský a výrazný. Pro návrhářku tento úspěch znamená 15 tisíc eur a také masovou výrobu jejího modelu, který bude distribuován po celém světě.

Vítězné modely jsou vždy po dohodě s návrhářem upravovány do komerčně vyrobitelné podoby, jelikož návrhy jsou velmi komplikované. Druhé místo získala Nurten Yüksel z Turecka a na třetím místě se umístila rumunská návrhářka Diana Bobina.

Finále dominovali velmi extravagantní modely z Belgie, Holandska a Taiwanu. Většina modelů se držela v decentní rovině s béžovými tóny.