OBRAZEM: Nejdražším v české lize je Sparťan Hložek. Slávista Sima získal novou cenovku, je číslem dva

1. Adam Hložek v přípravě na střelu. Osmnáctiletý talent pražské Sparty je oceňován na 12 milionů eur.

1. Adam Hložek v přípravě na střelu. Osmnáctiletý talent pražské Sparty je oceňován na 12 milionů eur. Zdroj: Pavel Mazáč (Sport)

2. Abdallah Sima radující se z trefy. Posila fotbalové Slavie vzbudila pozornost. Cena za devatenáctiletého hráče ze Senegalu? Osm milionů eur.
3. Ondřej Kolář, brankář Slavie je ve svých 26 letech oceňován na přestupovém trhu na 7,5 milionu euro.
4. Pětadvacetiletý Nigerijec Peter Olayinka - momentálně ve službách Slaive - v gólové radosti má odhadovanou hodnotu šest milionů eur.
5. Slávistický záložník Nicolae Stanciu - cena za sedmadvacetiletého rumunského tvůrce hry Slavie? 4,5 milionů eur.
6. (sdíleně) Lukáš Masopust se v zápase za český národní tým snaží prodrat mezi houští izraelských hráčů. Masopust, sedmadvacetiletý hráč Slavie, je oceňovaný na 3,5 milionu eur.
21
Fotogalerie

Zjevení fotbalového podzimu, posila Slavie Abdallah Sima, zaujal mnoho fanoušků i expertů. Živě se začalo debatovat o tom, že z něj roste přestupový klenot, jaký český fotbal dlouho nezaznamenal. Uznávaný německý server Transfermarkt, který mapuje ceny hráčů na trhu, dlouho neměl Simu naceněného. Před pár dny jej ale ohodnotil na osm milionů eur. Na primát v tomto ohledu mezi hráči 18 klubů nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže - Fortuna ligy - to ale nestačí. Prohlédněte si v galerii nejcennější fotbalisty hrající v Česku.