Obutý Veyron aneb Pražští strážníci měří všem stejnou botou

(VIDEO) "Nebojíme se, ale máme respekt," tak mluví fotbalisté před zápasem s věhlasným mužstvem. Možná se tak cítili i pražští strážníci, kteří si dodali odvahu a v Pařížské ulici se jali obouvat jedno z nejdražších aut světa, supersport Bugatti Veyron.

To, že strážníci měří všem stejnou botou, je jen zdánlivá parabola. Když se podíváte pozorně, policisté měli s nasazováním běžné botičky opravdu problémy; velký průměr sportovního kola v kombinaci s nízkou světlostí auta jim připravil pernou chvilku. V komentáři na YouTube kdosi vystihl pocit asistujícího policisty, který zřejmě syčel na lopotícího se kolegu: „Proboha, jen to neškrábni, jen to neškrábni!“

Ocejchované bugatti je jedním ze dvou, které jezdí na českých značkách. Druhé je v modročerné kombinaci. Luxusní vozy, které před šesti lety ustavily rychlostní rekord na 407 km/h, se letos přestaly vyrábět. Bugatti však připravuje novou řadu s motorem o výkonu přes tisíc koní. I tento vůz, podobně jako jeho předchůdce, nebude stát zřejmě méně než milion eur (pokud se ještě bude platit v této měně).

Pražští strážníci „se obuli“ do hříšně zaparkovaného bugatti