Odsouzený hasič se odvolal

Dobrovolný hasič z Králova Dvora, kterému soud vyměřil roční trest s podmíněným odkladem na dva roky za zavinění tragické nehody v Berouně, se proti rozsudku odvolal. Jeho sbor ho v tomto kroku podpořil.

Potvrdil to velitel dobrovolných hasičů Králova Dvora Luboš Radvanský. „To, co se stalo nás hodně mrzí. Je mi to líto, protože kluci každý den nasazují svoje životy,“ řekl Radvanský. Podle něj přitom někteří řidiči jsou velice neohleduplní. „Jsem u hasičů už pětadvacet let, zatím jsem se s takovým případem nesetkal,“ uvedl Radvanský. Jeho sbor dnes vydal k celé věci tiskové prohlášení.
„Opětovně vyjadřujeme politování nad předmětnou dopravní nehodou, která si vyžádala lidský život. Rovněž nás mrzí, že nelze svědecky zcela prokazatelně zjistit průběh této tragické nehody, a z tohoto důvodu podporujeme našeho hasiče v odvolacím řízení,“ píše se ve zprávě, kterou má týdeník Sedmička k dispozici. „Naším cílem je dosáhnout spravedlivého rozsudku, v němž budou zohledněny všechny okolnosti této smutné události. Tak jak známe obžalovaného hasiče, víme, že největším trestem pro něj je skutečnost, že ačkoliv jel dobrovolně zachraňovat životy a majetek, tak se účastnil smrtelné dopravní nehody a s tímto pocitem se bude nucen vyrovnávat do konce svého života,“ stojí ve zprávě podepsané právě Radvanským. Tragická nehoda se stala předloni 29. prosince na křižovatce ulic Plzeňská a Koněpruská. V osobním voze při ní zahynul šedesátiletý řidič, jeho vnuk na sedadle spolujezdce utrpěl vážná zranění. Osobní vůz údajně vjel do křižovatky na zelenou a střetl se s hasičským autem, které jelo se zapnutým majákem k zásahu. Ke zprávě chystáme podrobnosti.