Omlazený Hyundai ix20 přichází. Výroba začne v květnu

Hyundai ix20

Hyundai ix20

Hyundai ix20 má za sebou facelift, který přinesl klasické věci od upraveného designu, přes novou převodovku, až po motory plnící emisní normu Euro 6. Případní zájemci o novou variantu tohoto modelu se dočkají už brzy. Výroba modernizované verze odstartuje v Nošovicích v květnu.

Malé MPV ix20 se na trhu objevilo v roce 2010. Od té doby prodala automobilka Hyundai téměř 200 000 exemplářů. Nemalému zájmu se tento model těší také na českém trhu. Podle tiskové zprávy se za první dva měsíce letošního roku u nás prodalo 699 vozů.

Facelift pro ix20 poznáte podle nových světel, jiné masky chladiče, nový design mají také kryty kol i lité disky. V nabídce najdeme stále motory o objemu 1,4 a 1,6 litru. V případě naftových jednotek vzrostl točivý moment na 240 Nm (1.4 CRDi) a na 260 Nm (1.6 CRDi). Benzinovou šestnáctistovku můžete kombinovat se šestistupňovým automatem, který nahradil čtyřstupňovou převodovku.

Hyundai ix20Hyundai ix20

Hyundai bude nabízet také model ix20 BlueDrive, což je ekologická verze, která má pneumatiky s nízkým valivým odporem, systém rekuperace kinetické energie a aktivní klapky v masce chladiče.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz