Opava, největší překvapení druhé ligy

Velmi dobré výkony předvádějí hokejisté Slezanu Opava na druholigovém ledě.

Nemají zdaleka takovou podporu jako jiné druholigové kluby a nemůžou si dovolit angažovat spoustu hráčů s extraligovými zkušenostmi. A tak hokejisté Slezanu sázejí na dobrou partu a domácí odchovance. Jak se ukazuje, zatím jim to vychází a svými výkony vyrazili dech mnoha skeptikům. Překvapeni jsou i samotní hráči týmu, který okupuje přední příčky soutěže. „Nečekali jsme, že nám to tak půjde. Nesmíme se na to ale spoléhat,“ říká k úspěchům jednadvacetiletý útočník Petr Chalupa. Přední místa druhé ligy přitom prakticky drží stejné mužstvo jako loni. „Jména se moc nezměnila, změnil se ale styl hry. Myslím, že hrajeme promyšleněji a zodpovědně,“ zamýšlí se Chalupa. Slezané naplno bodovali s největšími favority, dokázali například vyhrát v Orlové, Hodoníně, doma vyhráli nad Přerovem a neuvěřitelnou bojovnost ukázali v duelu proti Novém Jičínu. Opava už ve druhé třetině prohrávala 0:3, přesto se nakonec svěřenci Karla Suchánka radovali ze zisku tří bodů.„Tým bojoval a věřil jsem, že zápas dokážeme otočit. Bylo to ale velice náročné a jsem na kluky hrdý,“ okomentoval tehdejší senzační obrat na 4:3 Suchánek.
O dalších budoucích zápasech mluví opavský kouč s mírnou nejistotu. Kádr Slezanu opustil krnovský Jaroslav Bednárek, kterému skončilo hostování. Mezi beky ve druhé lize neměl Bednárek konkurenci.
„Rozpadla se nám tak fungující přesilovková formace. Docela mě štve, že Jarda Bednárek nezůstal na opavském ledě, kde nám výrazně chybí. Boje o špici v soutěži tak budou mnohem komplikovanější,“ uzavírá Suchánek.