Opel Astra GTC Turbo: 170 koní pro motor 1.4 T od společnosti Irmscher

Opel Astra GTC Turbo

Opel Astra GTC Turbo

Irmscher představuje speciální sérii upravené Astry GTC. Základem je provedení s benzinovou přeplňovanou čtrnáctistovkou, která dostala vyšší výkon, nechybí ale ani snížený podvozek a další úpravy vnějšího vzhledu. Dohromady ovšem vznikne pouze 100 kusů.

Lidé od společnosti Irmscher dopřáli třídveřové Astře jinou masku chladiče, přední spoiler, výraznější boční prahy, spoiler se nastěhoval také nad zadní okno a nechybí ani difuzor, dvě dvojité koncovky výfuku nebo loga upozorňující na fakt, že nejde o úplně obyčejnou Astru. Vše podtrhují dvacetipalcová kola s pneumatikami 235/35. Irmscher nabízí dva designy.

Opel Astra GTC TurboOpel Astra GTC Turbo

Interiér je kompletně čalouněný kůží, pedály jsou hliníkové a stejný materiál najdete také na použitých dekorech. Základní motor o objemu 1,4 litru posílil z původních 103 kW (140 k) na 125 kW (170 k). Podvozek pak používá sportovní odpružení a světlou výšku nižší o tři centimetry.

Opel Astra GTC TurboOpel Astra GTC Turbo

Irmscher zároveň ve své tiskové zprávě zdůrazňuje, že si případní zájemci mohou objednat cokoliv z této úpravy také samostatně.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz