Oracle koupilo startup Palerra pro posílení bezpečnosti podnikových aplikací

Larry Ellison oznamuje akvizici startupu Palerra

Larry Ellison oznamuje akvizici startupu Palerra Zdroj: Karel Javůrek

V rámci letošní konference Oracle Open World bylo představeno mnoho novinek z oblasti produktů a služeb, které mají jasný směr – cloud. Mezi důležitými oznámeními byla i akvizice bezpečnostního startupu Palerra.

Se stále větším množstvím dat na jednom místě- ať už jde o lokální servery nebo cloud, se bezpečnost stává velmi důležitou součástí celé platformy. Oracle je dle tvrzení nejrychleji rostoucí cloudovou společností na světě a teprve uvidíme, jestli se Larry Ellisonovi podaří vyhrát v soutěži s Marcem Benioffem o to, kdo bude první společností s obratem deseti miliard dolarů z cloudu. Oracle je zatím na hodnotě čtyř miliard dolarů (run rate).

Rychlý přesun aplikací a služeb Oraclu do cloudu ale znamená i zvýšené požadavky na bezpečnost – více zákazníků bude závislých právě na bezpečnostních systémech Oraclu v několika vrstvách. Akvizici startupu Palerra se tak nelze divit - Oracle potřebuje posílit bezpečnost v oblasti podnikových aplikací co nejrychleji, jak je to možné.

Synergie

Startup Palerra byl založen teprve v roce 2013 a řeší zabezpečení na několika úrovních – aplikací, služeb i celé infrastruktury. Palerra byla partnerem Microsoftu a mezi zákazníky bylo třeba i Vmware.

Oracle oznámilo, že hodlá spojit bezpečnostní síly technologií Identity Cloud Service a LORIC /CASB) od Palerra. Dle informací bude možné i nadále kupovat produkty a služby Palerra samostatně, zatím ale není jasné, jak se situace vyvine do budoucna. Je možné, že Oracle postupně integruje služby Palerra pod vlastní značku.

Výše transakce nebyla zveřejněná, poslední investice do společnosti měla hodnotu 25 milionů dolarů, takže lze očekávat vyšší desítky či nižší stovky milionů dolarů.