Osobnosti přejí obyvatelům Prahy

Sedmička oslovila známé pražské osobnosti, aby popřály hlavnímu městu a jeho obyvatelům.

primátor Pavel Bém: Překonání krize

Česká republika a Praha se nacházejí uprostřed hospodářské krize, proto si přeji, aby se z této krize co nejrychleji a s co nejmenšími ztrátami dostaly. Našemu hlavnímu městu přeji, aby si uchovalo svoji jedinečnou atmosféru, aby bylo zdravé, veselé, čisté. Moc si přeji, aby největší dopravní stavby byly dokončené včas, abychom nebyli zatěžovaní hlukem, prachem, které s těmito strategickými investicemi souvisí.

ředitel záchranné služby Zdeněk Schwarz: Posun v dopravě

Praze přeji co nejméně problémů, které přinese ekonomická krize, a další posun k lepšímu v komplikované dopravě i uskutečnění nových projektů. K nim řadím i zahájení stavby nové budovy záchranné služby. Pražanům přeji, aby v příštím roce byli šťastní, zdraví a méně potřebovali záchrannou službu. Zaměstnancům záchranné služby přeji co nejméně tragických zážitků a co nejvíce veselých chvil.

bývalý fotbalista Pavel Kuka: Ohleduplnost

Praze přeji určitě dobudování okruhu v severní části města, aby se jí trošku ulevilo. Taky by jí jako městu prospělo, kdyby k sobě lidé byli ohleduplnější. Na silnicích, na ulicích, v obchodech. Je to velmi reálné. Už se to podařilo i větším městům. Pražanům přeji zdraví, které je ze všeho nejdůležitější. Posléze trošku štěstíčka, protože to se člověku hodí v každém oboru. Ostatní věci asi nejsou tak podstatné.

bývalý hokejový brankář Petr Bříza: Zdraví a energii

Praha je jedno z nejúžasnějších měst, jaká jsem poznal. Na její krásu můžeme být opravdu hrdí. V posledních letech se navíc stala opravdovou moderní metropolí, která nám nabízí velmi kvalitní život. A tak jí přeju jen a jen obyvatele, kteří ji nebudou zanášet šrotem, odpadky nebo zvířecími výkaly a budou se k ní chovat jako k vlastnímu domu či bytu. Pražanům přeju hlavně zdraví, pohodu a energii.

policejní ředitel Martin Červíček: Policie partnerem

V závěru roku, kdy naše země oslavila dvacáté výročí novodobé historie, si přeji, aby lidé na policii nepohlíželi s despektem a aby ji vnímali jako partnera, který se stará o jejich bezpečnost. Pražská policie představuje přes šest tisíc profesionálů, kteří denně v ulicích dokazují, že i v roce 2010 budou pomáhat a chránit. Za celé vedení přeji Pražanům všechno nejlepší, mnoho štěstí, zdraví a dobré vůle.

ředitel městské policie Vladimír Kotrouš: Bezpečné město

Pražanům a konečně i městské policii hlavního města bych do nového roku rád popřál, aby se nám spolu dobře žilo a spolupracovalo. Kéž bychom si vždy mohli a dokázali pomoci a všechny naše příběhy měly jen šťastné konce. Obyvatelům Prahy samozřejmě přeji zase o něco bezpečnější a příjemnější město, v němž žijí, a hlavně, aby je v tom příštím roce potkalo co nejvíce radostí a starostí naopak co nejméně.

první sólista baletu ND Alexander Katsapov: Spokojené Pražany

Přeji Praze, aby byla městem hrdým, ne však zahleděným do sebe. Aby se zastupitelé skutečně starali o prospěch občanů, a ne o ten svůj. Aby měl každý Pražan střechu nad hlavou a nebral město jako místo, kde přežívá, ale jako domov. Protože, aby bylo město šťastným místem, potřebuje spokojené obyvatele. A také si přeji, aby měl každý možnost potěšit se krásným divadelním představením.

přednostka kliniky na Bulovce Jana Hercogová: Osvícené zastupitele

Prahu mám velmi ráda, ráda v Praze žiji a pracuji a považuji ji za nejkrásnější město. Do nového roku 2010 jí přeji ohleduplné a usměvavé obyvatele, nadšené a spokojené návštěvníky z České republiky i z celého světa, osvícené a neúplatné zastupitele a úředníky, čistý vzduch, upravené, čisté ulice a především hodně zajímavých a nápaditých kulturních akcí a kultivovaného chování mezi lidmi.

bývalý ředitel zoo Petr Fejk: Efektivnější MHD

Pro Prahu na příští rok mám přinejmenším deset přání. Méně korupce mezi úředníky, méně kapsářů v ulicích i dopravních prostředcích a nepoctivých taxikářů. Naopak přeji Praze více cyklistů a cyklistických stezek, dětských hřišť a policistů v ulicích. Efektivnější dopravní podnik. Sedmdesátku na magistrále. Kvalitnější fotbal. A dokončení dopravního obchvatu kolem celé metropole.

sólistka baletu ND Adéla Pollertová: Méně krádeží

Vzhledem k tomu, že v Praze se opravdu hodně krade, denně o tom píší noviny a před kapesními zloději už opět začala varovat i policejní hlášení v tramvajích, moc a moc bych svému rodnému městu do nového roku 2010 přála, aby v něm výrazně ubylo krádeží. A to nejen těch z našich kapes, ale také těch, které jdou do vlastních kapes, protože těch také bohužel v Praze není vůbec málo.