Ostravané zaútočí na Lysou i na špeky

Tradiční i neotřelé cíle, velké plány i maličkosti. Ostravané se Sedmičce svěřili, s jakými plány vkročili do nového roku.

Někteří plánují, že letos řádně potrápí tělo. Další se těší, že si splní sny. „Mé předsevzetí je vyjít během roku minimálně stokrát na Lysou. A nejenže čekám, že to dokážu, jsem o tom naprosto přesvědčená,“ usmívá se třicetiletá Ostravanka Klára Kožušníková.
Na pohyb a tělo myslí i grafik Pavel Hořínek. Rád by shodil třicet kilo. „Chci zhubnout, protože jsem tlustý, a nezhubnu, protože jsem líný,“ odpovídá si rovnou. „Ale mohl bych se u toho každý den fotit a udělat si časosběrný film,“ přemýšlí Hořínek. Marcela Tomaškovičová má předsevzetí, které si rok co rok dává spousta zarytých kuřáků: chce s cigaretami přestat. „Člověk by si měl vážit svého zdraví. Nebude to lehké, ale můj manžel mě podpoří, takže věřím, že to zvládnu,“ říká.
Na zdraví myslí i Marcel Lesník, frontman kapely Rock'n'roll Band Marcela Woodmana. Hned z kraje roku jej čeká operace páteře. „Úkol číslo jedna je, abychom se jako kapela vylízali ze zdravotních problémů, které se nás loni chytly. Úkol číslo dvě, abychom vydrželi a posouvali se dál. Ale za sebe neslibuju, že budu třeba pít míň piva. To ne. Zůstanu u svých dávek,“ povídá Lesník.
Produkční Marta Hostinská plánuje, že se bude dál věnovat fence anglického setra. Před koncem roku s ní vyrazila na první dva hony. A Dianě setra se v terénu moc líbilo. „Mám v plánu naučit ji aportovat bažanty. Zatím máme jednoho cvičného v garáži. Trénujeme na zahradě, já házím, ona nosí,“ vypráví Hostinská.
Taky zdravotní sestra Adriana Adamovská má jasno. „Začnu žít zdravě, dám se do formy a omládnu o deset let, abych se líbila svému muži, který jen kvete. A protože mi na tom záleží, tak to zvládnu a pro jistotu začnu hned. Hned jak dojím tu mísu cukroví,“ směje se.
I herec Jiří Sedláček má plán. „Roky nesplněných novoročních předsevzetí mě vyléčily z nutnosti si nějaká dávat. Dodržím onu zvyklost nic nemuset dodržet. A to se mi určitě splní.“

Jaké jste si dali předsevzetí?