P3 dokončila build-to-own továrnu Audia Plastics na Slovensku

Společnost PointPark Properties (P3) dokončila výstavbu build-to-own projektu ve slovenské lokalitě Trnava - Voderady pro klienta Audia Plastics a jeho pobočky Washington Penn Plastic a Uniform Color Company. Celková plocha skladové a výrobní haly je 17 200 metrů čtverečních včetně kanceláří o rozloze 1500 metrů čtverečních. Celková výše investic dosáhla 11 milionů eur (asi 270 milionů Kč).

P3 projekt zahájila v září 2010, objekt byl zkolaudován v prosinci roku 2011. „Během přípravy projektu jsme se klientovi zavázali poskytnout profesionální služby a celý projekt kompletně zajistit. To zahrnovalo veškeré činnosti od výběru a nákupu vhodného pozemku ve Voderadech, přes přípravu návrhů a projektové dokumentace a řízení celé stavby až po její vnitřní vybavení. Projekt je šitý na míru specifickým potřebám, které jsou spojené s výrobou plastů, proto bylo velmi důležité zkoordinovat práci různých dodavatelů, jako například architektonické, inženýrské a elektrikářské práce, s instalací výrobní technologie našeho klienta,“ říká Roman Setvák, P3 Project Manager.

Po zahájení plného provozu výrobní hala významnou měrou přispěje ke zvýšení zaměstnanosti v celé oblasti. „Tato výrobní hala ve Voderadech je výsledkem velmi úzké spolupráce P3, Audia Plastics a všech ostatních subjektů během všech fází projektu. Posledních 14 měsíců plně prokázalo schopnosti týmu P3. Klíčovým bodem pro úspěšné dokončení tohoto projektu bylo především využití a propojení zkušeností všech zúčastněných stran řídit investiční projekty tohoto typu,“ říká Peter Bečár, výkonný ředitel P3 pro Českou republiku a Slovensko.