Pasivní dům si lze pořídit stejně snadno jako auto

Pasivní dům si lze pořídit obdobným způsobem, jakým se vybírá nový automobil. Není třeba se rozhodovat v jednotlivých krocích, jako jsou stavební materiál nebo zhotovení prací. Neřešte z čeho a jakým způsobem stavět, ale jak se k domu, který chcete, bez rizika dostat, uvádí společnost BAHAL ČR.

„Po rozhodnutí, že chcete postavit svůj dům, se ptejte na následující otázky: Jak a kdo vám dům navrhne, naprojektuje a postaví? Co to bude stát? Za jak dlouho bude postaven? Budu mít skutečně fixní cenu?“ radí generální ředitel BAHAL ČR Stiva Jokeš. „Nezapomeňte na základní pravidlo, že toto všechno musí poskytnout jedna firma, aby stavba pasivního domu dopadla na jedničku!“ dodává.

BAHAL ČR a.s. dodává typové i individuální rodinné domy v pasivním nebo nízkoenergetickém standardu výhradně dle české normy TNI 730329. Rodinné a bytové domy realizuje pomocí vlastního montovaného stavebního systému BAHAL SYSTEM, na který získala v roce 2009 světový patent. V rámci výstavby dbá na dodržování postupů a poskytuje garanci staveb až 30 let. Realizacím dnes již desítek pasivních a nízkoenergetických domů předcházelo 14 let technologického vývoje a projektování. V roce 2011 pasivní domy BAHAL získaly ocenění „Dům roku“ a Top dům roku.