Páté místo není zklamání

Vítkovičtí florbalisté mají problém s koncentrací v extralize.

Vítkovický florbalista Pavel Brus není zklamaný z vystoupení svého týmu v Poháru mistrů. Akorát je trochu smutný z atmosféry, ve které se prestižní turnaj odehrál.

Jak s odstupem času vzpomínáte na Pohár mistrů?
Určitě nejsem zklamaný. V Dánsku jsme odehráli náš standard. Vzhledem k tomu, jakou jsme měli skupinu, tak to dopadlo asi tak, jak každý čekal. Určitě jsme ale měli navíc.

Do Dánska jste jeli s tím, že chcete hrát semifinále a cesta měla vést přes švýcarský Willer.
Bohužel se to nepovedlo. S Willerem jsme hráli poslední zápas ve skupině a padla na nás únava. Švýcaři pak potvrdili, že jsou zkušenějším týmem. Ale v takových činnostech jako je technika nebo taktika jsme se švýcarům vyrovnali. Zásluhu na tom všem má trenér Mrázek. Jaký máte celkový dojem z turnaje?
Nedávno jsme se o tom bavili se spoluhráči. Shodli jsme se, že na to jaký to je prestižní turnaj, nebylo to nic moc. Hrálo se ve velké hale, kde přišlo pár lidí a vůbec se nefandilo. Navíc v té hale byla obrovská zima. Z toho jsme byli všichni zklamaní. Možná to vyzní divně, ale takový Czech Open má větší florbalový nádech.

Byl čas se podívat po městě?
Čas jsme měli. Frederikshaven je malé město, které má nádherné památky, ale většinu času jsme trávili na ubytovně, hráli stolní tenis a podobně.

Teď pokračuje extraliga, ve které máte akorát jednoho konkurenta. Je těžké namotivovat se na ostatní soupeře?
To je náš největší problém. V sezoně musíme ukázat něco navíc jen proti Střešovicím. V ostatních zápasech nechci říkat, že hrajeme na půl plynu, ale neudržíme si koncentraci po celý zápas, když víme, že nemusíme ze sebe vydat všechno, co umíme.