Pavel Gadas je mistrem Moravy v dálce

Mladší žáci SK Hranice potvrdili výbornou formu na mistrovství Moravy a Slezska.

Čtyři cenné kovy z mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva přivezli ze Znojma atleti SK Hranice. Kompletní sbírku medailí vybojoval velký talent Pavel Gadas, pro tu čtvrtou si doběhl Kryštof Kučera.
Gadas si nejlépe vedl v dálce, i když cestu za zlatem si lehce zkomplikoval. První dva pokusy přešlápl, zbýval mu tedy poslední pokus, aby potvrdil, že do užšího finále rozhodně patří. Zajišťovací skok byl nakonec vítězný, když výkonem 497 centimetrů výrazně odskočil zbytku startovního pole.

Stříbrnou medaili vybojoval Pavel v běhu na šedesát metrů. Již v rozběhu si posunul osobní rekord na výborných 8,13 sekund. Ve finále pak zaběhl čas 8,16 sekund, který mu zajistil druhé místo. Bronz přidal z běhu na 150 metrů také v osobním rekordu 20,08 vteřin.

K běhu na osm set metrů nastoupil Kryštof Kučera. Po startu se nikomu nechtělo závod táhnout, tak se této nevděčné role zhostil hranický závodník. Pak se ovšem před něj dostali dva soupeři, a tak Kučera doběhl do cíle pro bronzovou medaili. Výsledný čas 2:41,69 znamenal osobní rekord.

Další tři hoši se sice ve svých disciplínách neprobojovali na stupně vítězů, i tak se ale za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Vojtěch Podjukl vybojoval výborné šesté místo v závodě na patnáct set metrů, když se mu podařilo posunou osobní rekord na 5:24,83. K běhu na tři sta metrů nastoupil Adam Orava a časem 50,77 obsadil třinácté místo. Matěj Haša se ve skoku dalekém pral s rozběhem, výkonem 413 centimetrů nakonec obsadil jedenáctou pozici. Nastoupil také na hladkou šedesátku, kde bral za osobní rekord 8,90 dvacáté místo. K závěrečné štafetě na čtyřikrát šedesát metrů již hoši kvůli zranění nenastoupili.

Na největších závodech letošní sezony se tedy mladší žáci SK Hranice představili na výbornou. Čtyři medaile jsou skvělým úspěchem a velkým příslibem do budoucna.