PayPal nyní podporuje platby ve virtuálních měnách

Centrála PayPalu v San Jose v USA

Centrála PayPalu v San Jose v USA Zdroj: Profimedia.cz

Šéf PayPalu se už loni nechal slyšet, že ve virtuálních měnách v čele s bitcoinem vidí budoucnost. Dlouho vak zůstávalo pouze u slov a PayPal i jeho mateřský eBay žádné alternativní měny nepodporovaly. To se ale teď změní.

Platební systém PayPalu pro obchodníky jménem Payments Hub začíná v USA podporovat také transakce v bitcoinech. To znamená, že zákazníci mohou skrze tuto bránu zaplatit za zboží buď skrze klasickou peněženku PayPalu , nebo pomocí BTC a to díky spolupráci s bitcoinovými peněženkami BitPay, Coinbase a GoCoin.

Generální ředitel společnosti GoCoin potvrdil, že Bitcoin nebude jediná kryptoměna, která bude těžit prospěch z partnerství s PayPal. Platby s měnami Dogecoin a Litecoin bude PayPal podporovat stejně.

„PayPal vždy podporoval inovace, ale zároveň jsme stáli za tím, aby vše bylo co nejbezpečnější a nejspolehlivější pro naše zákazníky. Také náš přístup k Bitcoinu je stejný. To je důvod, proč jsme postupovali opatrně. Dnes podporujeme Bitcoin v mnoha ohledech, ale určité rozšíření ještě držíme stranou. Podle toho jak se věci vyvinou, uvidíme, co bude dál,“ uvedl šéf strategie PayPalu Scott Ellison.

Možnost platby bitcoinem se sice týká pouze nehmotného zboží (služby, digitální soubory, jako je například hudba apod.) a zatím to neznamená, že PayPal podporuje BTC i jako měnu ve své klasické peněžence, ale je to přinejmenším důkaz toho, že firma tuto kryptoměnu konečně bere trošku na vědomí.