Pebble představil nové hodinky, už na ně vybral miliony dolarů

Nové hodinky Pebble Time

Nové hodinky Pebble Time Zdroj: Repro Zive.cz

Chytré hodinky Pebble se zrodily v roce 2012 díky kampaní crowdfundingové kampani na Kickstarteru, kde se podařilo vybrat přes deset milionů dolarů. O rok později se představil model Pebble Steel. Nyní se firma vrací s dalším zařízením Pebble Time, které opět propaguje pomocí Kickstarteru. Už se podařilo vybrat několik milionů dolarů.

Třetí generace inteligentních hodinek Pebble nabídne tenčí a ergonomičtější tělo a vůbec poprvé i barevný displej. Přestože se blíží vydání konkurenčních Apple Watch, o nové Pebble je rozhodně zájem. Necelých čtyřiadvacet hodin od zahájení kampaně nasbíral výrobce téměř devět milionů dolarů. Do konce přitom zbývá ještě dalších 30 dní.

Výrobce slibuje dlouho výdrž svých hodinek - až sedm dní. Prý budou podporovat na 6500 aplikací a dostupné budou v několika barvách. Nejlevnější verze by měla stát 159 dolarů (přibližně 3800 korun), ale podle kampaně je už k dispozici pouze verze za 179 dolarů (za zhruba 4300 korun).

Pebble u modelu Time také zjednodušil ovládání. Nově se hodinky ovládají pomocí jednoduchého systému tří tlačítek. Prostřední slouží k aktuálnímu stavu, další tlačítko je určeno pro minulosti (zprávy, statistiky a podobně) a třetí pak pro budoucnost (třeba budík a další).

Dodání objednávek je naplánované na květen tohoto roku.

Nositelná zařízení trhají rekordy. Trh vyrostl o téměř 700 procent
Zájem o chytré hodinky a další takzvaná nositelná zařízení (tzv weareable devices) stále roste. Jak uvádí zpráva společnosti Canalys, prodeje elektronických „náramků“ za první pololetí 2014 vzrostly o 684 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.