Pebble Time zlomily rekord. Tvůrci vybrali přes 15 milionů dolarů

Nové hodinky Pebble Time

Nové hodinky Pebble Time Zdroj: Repro Zive.cz

V žádné crowdfundingové kampani se dosud nevybralo víc. Nová generace chytrých hodinek Pebble Time stanovila nový rekord - vybrala přes 15 milionů dolarů. Kampaň stále běží.

Dosavadní rekord v crowdfundingu držel od září 2014 projekt multifunkční šedesátilitrové chladničky Coolest Cooler, který dokázal zlomit rekord i prvních hodinek Pebble (10,26 milionu dolarů v roce 2012) - během kampaně vybral 13,3 milionu dolarů.

To teď hodinky Pebble Time překonaly. Firma Pebble vybrala od 61 tisíc přispěvatelů už 15,2 milionu dolarů (zhruba 373 milionů korun). Kampaň pokračuje i nadále, končí až za 23 dní. Nové hodinky, které budou o zákazníky bojovat mimo jiné s Apple Watch, se na trhu objeví pravděpodobně v květnu letošního roku.

V květnu na trhu

Výrobce Pebble láká na několik vylepšení - až sedmidenní výdrž baterie, podporu 6500 aplikací a vůbec poprvé i barevný displej. Pebble u modelu Time také zjednodušil ovládání. Nově se hodinky ovládají pomocí jednoduchého systému tří tlačítek. Prostřední slouží k aktuálnímu stavu, další tlačítko je určeno pro minulosti (zprávy, statistiky a podobně) a třetí pak pro budoucnost (třeba budík a další).

Nejlevnější verze hodinek by měla stát 159 dolarů (přibližně 3800 korun), ale podle kampaně je už k dispozici pouze verze za 179 dolarů (za zhruba 4300 korun).