„Pekelní“ motorkáři se sjíždějí. Budou jich až dva tisíce

Obávaní motorkáři z gangu Hells Angels přijíždějí do Prahy. V noci z pátku na sobotu pořádají velký sraz v kempu Džbán. Přijet jich mají až dva tisíce.

Pražané musejí počítat s dopravními omezeními na Evropské třídě, kudy motorkáři ke Džbánu pojedou.

„V okamžiku, kdy se bude na Evropskou bude blížit větší skupina, svedou policisté dopravu do pravého pruhu, aby motorkáře zpomalili,“ sdělila Andrea Zoulová z pražské policie. Po jejich průjezdu se provoz znovu vrátí do dvou pruhů.

„V sobotu ríno už bylo v Praze okolo patnácti set lidí z Hells Angels. Další přijíždějí,“ uvedla Zoulová. Podle ní by mohlo do Prahy dorazit až dvě tisícovky obávaných motorkářů.

Policisté nasadili na okraje hlavního města zvláštní hlídky, které se zaměřují zejména na členy gangu. Kontrolních stanovišť je deset. Zhruba padesát motorkářů zadržela policie, jsou v Česku vedení jako nežádoucí.

Hlídky zaznamenaly i pět přestupků, kterých se „pekelní“ motorkáři dopustili. Dva byli dopravní, tři se týkaly nesrovnalostí v dokladech.

Policie: nemají tady soupeře

Gang založený roku 1948 ve Spojených státech je proslulý násilnou trestnou činností a válkami s ostatními motorkáři.

„Tady ale podobné gangy nejsou, proto se lidé násilí bát nemusejí. Hells Angels v Praze nemají soupeře,“ uklidňuje Andrea Zoulová z pražské policie.

Nepříjemné však podle ní je, že termín srazu koliduje s termínem voleb, na něž musejí strážci zákona také dohlížet.

„Pekelní andělé“ se v Praze naposledy sjeli v červnu 2005.