Pelta: Trestat (asi) nebudu

Miroslav Pelta

Miroslav Pelta Zdroj: ctk

Nový šéf Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta oznámil, že jeho zvolení nepřinese velké personální změny. Nehodlá ani trestat české fotbalisty za urážky bývalého reprezentanta Radka Druláka, jichž se dopustili během oslav postupu na mistrovství Evropy.

„Omlouvat jejich chování nechci, ale chápu, že měli velkou radost. Vzhledem k současné situaci však na jejich chování vyhlašuji jednorázovou amnestii,“ citovala Peltu ČTK. Přesto se o víkendu objevily spekulace, že by Pelta mohl žádat hlavu manažera reprezentace Vladimíra Šmicra. Pelta to naznačil v televizi Nova. Rozhodne dnešní jednání výkonného výboru asociace.

Nový předseda rovněž oznámil, že jeho cílem je získat více peněz pro fotbal. Pelta se už několikrát projevil jako schopný manažer. Ani pražská Sparta, již vedl v minulosti, ani Jablonec, jemuž šéfuje nyní, neměly za jeho působení finanční problémy. Pelta však také patří ke sporným postavám českého fotbalu. Během velké korupční aféry z roku 2004 se proslavil větou „Celý jaro bylo cinklý“. Korupce mu ale nikdy nebyla prokázána.